1asig.ro
1asig.ro

federatia roaman de bowling

Virgil SONCUTEAN, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari

Parte a grupului german ALLIANZ, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, si cu o istorie de 29 de ani in Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a fost desemnata anul acesta Compania Anului pentru Excelenta in Asigurari, in timp ce liderul sau a castigat titlu de Managerul Anului. XPRIMM a stat de vorba cu Virgil SONCUTEAN despre perspectivele asigurarilor in Romania si obiectivele ALLIANZ-TIRIAC in acest context.

Proiectul Hermes: implementarea schimbarilor legislative in asigurarile de locuinte

De cateva saptamani am auzit, in piata de asigurari, despre proiectul "Hermes". Strans legat de subiectul politelor PAD, acesta vizeaza implementarea modificarilor operate de Parlament asupra Legii 260/2008, cu intrare in vigoare incepand din luna noiembrie. Acesta este contextul in care l-am provocat pe Cosmin Tudor, Director de Dezvoltare al Pool-ului de Asigurarea Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), sa vorbim despre noutatile pe care le aduc aceste schimbari legislative.

Florin TATARU: "Falimentele din ultimii ani isi pun amprenta asupra industriei de asigurari auto"

Intr-un context global turbulent, care in multe tari a facut ca inflatia sa depaseasca doua cifre, piata locala a asigurarilor auto are parte de provocari fara precedent. Potrivit datelor BNR, si in Romania, inflatia a depasit 15% in ultimul trimestru al anului 2022. Florin TATARU, directorul liniei de business "Auto" din cadrul brokerului de asigurari AON a vorbit despre evolutia pietei de asigurari din Romania. Acesta a abordat subiecte precum evolutia volumelor de achizitii pe tipuri de masini, efectul inflatiei, sau impactul pe care-l va avea asupra acestei piete recenta intrare in insolventa a uneia dintre cele mai mari companii de asigurari de pe piata locala.

Cum arata piata de asigurari prin prisma i-Asigurare, singura companie de Insurtech din Romania care isi desfasoara activitatea 100% online

Andi APARASCHIVEI, Administrator i-Asigurare, singura companie de Insurtech din Romania care isi desfasoara activitatea 100% online, a vorbit, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, despre accelerarea digitalizarii, cat si despre avantul introducerii noilor tehnologii in multe domenii, printre care si cel al asigurarilor.

INTERVIURI: Succes feminin in piata de asigurari

In ultimii ani, femeile sunt o prezenta tot mai puternica in mediul economic, inclusiv in industria asigurarilor, companiile sustinand diversitatea, incluziunea si egalitatea de sanse. Astfel, este evidenta tendinta de a avea mai multe femei in roluri de conducere in piata de asigurari.

Alexandru CIUNCAN: Continuam si amplificam demersurile incepute

Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General, UNSAR , a vorbit intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, despre obiectivele stabilite pentru noul mandat, dar si despre prioritatile pietei de asigurari in anul 2023.

Mona CUCU, FGA: In 2023 dorim sa implementam "dosarul de dauna electronic"

Mona CUCU, Directorul General al FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor, a vorbit intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, despre provocarile anului 2023 si efectele falimentului CIT Insurance, cat si despre obiectivele FGA in 2023.

Cristian ROSU: Doua lucruri sunt importante pentru a creste increderea - plata la timp a daunelor si mentinerea unor preturi rezonabile

Evolutia pietei de asigurari si adaptarea acesteia la falimentul CITY Insurance, cele mai mari provocari, digitalizarea si completarea online a formularului "Constatare amiabila de accident", obiectivele ASF si asteptarile de la anul 2023 sunt doar cateva dintre subiectele dezbatute de Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, Autoritatea de Supraveghere Financiara, in cadrul interviului oferit Publicatiilor XPRIMM.

VIDEO: Asigurarile de viata si cele affinity, noul trend din piata de asigurari

Cea mai recenta emisiune, XPRIMM Time for Business, i-a avut ca invitati pe Roxana BRANISTE, Director General Adjunct, EUROLIFE FFH si pe Dragos CHIRITA, Director General, AFFINITY Transport Solutions ATS. Tema principala a fost cea mai recenta asigurare de viata, lansata in colaborare de catre cele doua companii, dedicata soferilor care transporta marfa.

VIDEO: Fii smart - asigura-ti anvelopele!

Este oare un moment oportun pentru lansarea unui produs nou intr-o perioada atat plina de provocari? Ne-am pus aceasta intrebare avand in vedere contextul economic post-pandemic, efectele conflictului din Ucraina si cresterile de preturi la energie. Este evident ca toate la un loc determina o reanalizare a cheltuielilor si investitiilor in fiecare gospodarie si companie.

Adrian MARIN - Bilant la incheierea mandatului de Presedinte UNSAR

Adrian MARIN, Presedintele UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, a acordat, la final de mandat, un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia a vorbit despre realizarile UNSAR in cei 6 ani de activitate.

Paul Dieter CIRLANARU: Diferenta dintre falimentul CITY Insurance si alte cazuri din piata este marcata de complexitatea lui

Despre falimentul fostului lider al pietei de asigurari din Romania, diferente si similaritati fata de situatiile altor falimente petrecute anterior, precum si provocarile intampinate de CITR, a vorbit, intr-un interviu oferit Publicatiilor XPRIMM, Paul Dieter CIRLANARU, CEO, CITR - lichidatorul judiciar al CITY Insurance.

Calin GRIGOROVICI: Brandul EUROINS se bucura de o revitalizare, iar cresterea increderii clientilor este dovedita de evolutia vanzarilor de polite facultative

Directiile strategice si obiectivele companiei, vanzarile de asigurari facultative si RCA, procesarea daunelor si digitalizarea sunt principalele subiecte discutate in cadrul interviului cu Calin GRIGOROVICI, Director Marketing si Vanzari, EUROINS Romania.

Madalin ROSU, BAAR: Schimbarile viitoare din zona digitala vor imbunatati experienta clientilor cu companiile de asigurari

Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia a vorbit despre efectele falimentului CITY Insurance, platile facute de BAAR pentru daunele externe, gestionarea clientilor cu risc ridicat, accidentele rutiere si regandirea sistemului Bonus-Malus, proiectele si obiectivele Biroului, si nu numai.

INTERVIURI: Femei de cariera in piata asigurarilor

Femeile sunt o forta in piata asigurarilor, ele reprezentand doua treimi dintre salariatii care activeaza in domeniu. Acestea au o contributie importanta la dezvoltarea industriei locale de asigurari, chiar daca nu ocupa intotdeaua functiile cele mai inalte. Avem multe exemple de femei cu cariere si rezultate deosebite in piata, iar cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, va prezentam o serie de interviuri cu o parte dintre aceste femei (in ordine alfabetica).

Benjamin TURQUIN, BRD: Testam vanzarea online de asigurari atasate creditelor de consum

Ne aflam in etapa pilot pentru testarea vanzarilor online de asigurari atasate creditelor de consum, a declarat Benjamin TURQUIN, Director General BRD Asigurari Generale si Director Comercial BRD Asigurari de Viata.

Tanja BLATNIK: In 2022, ma astept sa vad mai multa precautie din partea asiguratorilor si o piata mai calma

Despre realizarile inregistrate in 2021, evolutia pietei, efectele falimentului CITY Insurance, asteptari de la 2022, precum si despre comunicare si educatie, am discutat cu Tanja BLATNIK, Director General, EUROINS Romania.

Mariana ROTARU: Clientii pun accent mai mult pe protectia personala, a sanatatii si au inceput sa se gandeasca mai mult la viitor

Despre cum s-au adaptat brokerii la conditiile create de pandemia de COVID-19, distributia asigurarilor, nevoile clientilor, fermieri si asigurarile agricole, precum si despre obiectivele companiei, am discutat, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, cu Mariana ROTARU, Director Executiv, DELTA SRS Broker de Asigurare - Reasigurare.

Ovidiu CIOBANU: Cele mai frecvente fraude din piata le intalnim pe zona asigurarilor auto

Imbunatatirea legislatiei din domeniul asigurarilor, frauda in asigurari si care sunt cele mai intalnite tipuri de frauda pe piata, ce risca persoanele implicare in astfel de activitati, Baremul traumotologic - sunt doar cateva dintre temele dezbatute, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, de catre Avocatul Ovidiu CIOBANU, Presedinte, ADAR - Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania

Alexandru CIUNCAN: Apropierea dintre zona academica si cea de business reprezinta obiective importante ale UNSAR

"Educatia financiara ne poate ajuta pe noi toti sa intelegem mai bine cum functioneaza mecanismele pietelor financiare si sa fim mai bine pregatiti in fata provocarilor prezentului. Este foarte important ca orice consumator sa inteleaga cat mai bine cum functioneaza o asigurare, iar asteptarile sa fie cat mai aproape de promisiunea facuta prin polita", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

George ZAHARESCU: Dupa un 2020 mai lent, ne dezvoltam, digitalizam, inovam si ne extindem ramurile de vanzare!

Despre activitatea si obiectivele companiei, procesul de digitalizare accelerat de pandemie, si nu numai, am discutat cu George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Insurance Broker de Asigurare.

Alina BURLACU, Specialist Senior in Transporturi, Banca Mondiala

Anul acesta, in cadrul campaniei "Cu stil in trafic", aducem in fata voastra prezente feminine din lumea auto-moto care dovedesc faptul ca abilitatile de sofer sau pasiunea pentru acest domeniu nu au nicio legatura cu masculinitatea sau feminitatea.

Cristian ROSU: Avem marje importante de crestere pe piata asigurarilor de sanatate si de viata

Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, a acordat un interviu Revistei PRIMM Asigurari & Pensii, in cadrul caruia a vorbit despre evenimentele anului 2021 din piata asigurarilor, falimentul CITY Insurance, situatia pe segmentul RCA, dar si despre prognozele pentru 2022 si posibilitatea aparitiei unor noi jucatori.

Mona CUCU: Anul 2021 a venit cu provocari majore pentru FGA

Despre activitatea FGA in contextul falimentului CITY Insurance, cele mai grele si mai neasteptate decizii luate in 2021, fonduri si plata despagubirilor, provocarile anului, si nu numai, am discutat cu Mona CUCU, Director General, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Adrian MUNTEANU: Avand increderea clientilor, avem succes in activitatea noastra, iar ei sunt mai determinati sa achizitioneze asigurari

Despre realizarile din cei 15 ani de activitate pe piata locala, experienta internationala si solutiile gasite pentru clienti, precum si despre asteptarile de la anul 2022, am discutat cu Adrian MUNTEANU, International Departament Manager, FUNK International Romania Broker de Asigurare-Reasigurare.

Marian SIMINICA, ISF: Lucram la elaborarea unui nou manual destinat distribuitorilor

Pentru a raspunde nevoilor unei piete in schimbare continua, pentru ca procesul de pregatire profesionala sa tina pasul mai ales cu schimbarile legislative din ultima perioada, lucram la elaborarea unui nou manual destinat distribuitorilor, manual care sa cuprinda atat ultimele schimbari legislative, cat si tematica necesara obtinerii certificarii definitive, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Marian SIMINICA, Director Executiv, ISF - Institutului de Studii Financiare.

Adina CAVESCU: Asigurarea agricola sprijina business-ul fermierilor, mai ales in conditiile in care schimbarile climatice au un impact major

"Asigurarea agricola poate fi un instrument util care asigura despagubirea fermierului sau a finantatorului in cazul producerii unor riscuri. Exista astfel o nevoie reala a fermierilor de a avea acces la oferte alternative, bineinteles competitive, clare, de calitate", a afirmat Adina CAVESCU, Manager Regiunea Food&Agro, GrECo Romania, precizand ca brokerul pe care-l reprezinta desfasoara campanii de constientizare si promovare a solutiilor in domeniul agricol.

Florentina ALMAJANU: Independenta financiara se educa si este unul dintre pilonii unei societati sanatoase

"Independenta financiara se educa si este unul dintre pilonii unei societati sanatoase si unei vieti implinite. Ea este necesara pentru a te bucura de viata la orice varsta", a precizat, intr-un interviu oferit XPRIMM, Florentina ALMAJANU, Director General, Asociatia CFA Romania, care a spus ca in Romania exista o multitudine de instrumente prin care se poate economisi si investi. Ea a vorbit si despre principiile pe care ar trebui sa le urmam pentru a fi mai aproape de dobandirea independentei financiare.

Cristian ROSU, ASF: Obiectivul nostru este consolidarea stabilitatii pietei si cresterea lichiditatii societatilor

Evolutia pietei de asigurari si cum a fost influentata aceasta de pandemia de COVID-19, viitorul distributiei in asigurari, noile cerinte ale consumatorilor - sunt doar cateva dintre subiectele dezbatute intr-un interviu XPRIMM de catre Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Adrian LOW-VESA Adrian LOW-VESA, Director Health & Benefits Practice, Aon Romania

Anul 2020 a schimbat perceptia atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Pandemia a creat ingrijorari pentru aproape toata lumea, chiar si pentru cei tineri si sanatosi. In contextul acesta, ce inainte era privit ca un nice-to-have, a devenit brusc un must-have. Si asta face ca preocuparea si interesul pentru asigurari sa creasca, in mod constient si asumat. Continuare

Sorin CORNEA Sorin CORNEA, Director Marketing, DESTINE Broker

Aceasta pandemie ne-a deschis mai mult ochii, facandu-ne sa intelegem ca, prin intermediul on-line-ului, putem ajunge mult mai repede si mai frecvent in casele oamenilor, avand acces la aceleasi informatii, cursuri de pregatire, in conditiile unor costuri net reduse si pastrand, intr-o mare proportie, calitatea actului de pregatire. Continuare

Octavian TATOMIRESCU Octavian TATOMIRESCU, Director General, CAMPION Broker

A crescut interesul clientilor pentru asigurarile de locuinte (telemunca i-a ajutat pe proprietarii de locuinte sa constientizeze mai mult nevoia de siguranta a imobilelor), asigurarile de sanatate, atat individuale, cat si de grup (si datorita acoperirii riscurilor generate de COVID-19). Continuare

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU, Director General, DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei. Continuare

Nicu MARCU Nicu MARCU, Presedintele, Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare. Continuare

Michaela KOLLER Michaela KOLLER, Director General, Insurance Europe

In timpul pandemiei, asiguratorii din intreaga Europa au lansat o gama foarte larga de initiative pentru a sprijini cetatenii, intreprinderile si societatile in ansamblu. Aceste initiative au fost foarte diverse si au fost adaptate nevoilor locale. Ele au variat de la oferirea de flexibilitate consumatorilor pana la donatii oferite pentru scoli si spitale, dar si amplificarea mesajelor guvernamentale de sanatate fizica si mentala. De exemplu, membrul nostru roman, UNSAR, a publicat o pagina de web speciala, dedicata tuturor initiativelor intreprinse de piata romaneasca de asigurari. Continuare

Dragos CALIN Dragos CALIN, Presedinte al Directoratului, GRAWE Romania

Vrem sa dezvoltam in continuare parteneriatele cu Brokerii si propria forta de vanzare. Tot strategic, incepem sa fim aproape de mijloacele moderne de comunicare si, de ce nu, in viitor sa ne gandim si la acea vanzare directa prin internet. Ne pregatim pentru vremuri noi. Continuare

Dorel DUTA Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari - UNSICAR a implinit 20 de ani de activitate pe piata locala de asigurari. Despre aceasta perioada, dar si despre obiectivele asociatiei am discutat cu Presedintele acesteia. Continuare

Iancu GUDA Iancu GUDA, Presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania,

Prin rolul lor de a proteja furnizorii impotriva neincasarii creantelor, asiguratorii care ofera aceste polite practic pot ajuta companiile sa evite blocajele de lichiditate, pentru ca cea mai mare problema in afaceri, la acest moment, este neincasarea creantelor. Continuare

Attila LASZLO Attila LASZLO, Presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica, Senatul Romaniei

De peste 10 ani tot discutam de necesitatea stabilirii pachetului de baza de servicii medicale, care sa fie finantat de catre asiguratorul de stat (peste acesta pot interveni asigurarile private de sanatate - n.red.). Cred ca ar trebui sa gasim solutii sa poata fi utilizate si finantari de la alti asiguratori (privati - n.red.). Continuare

Dragos ANASTASIU Dragos ANASTASIU, Membru al Bordului, FIHR

Industria asigurarilor poate sprijini turismul prin crearea de produse impreuna. Turistii vor sa stie ce li se intampla daca fac rezervarea si nu mai pot sa zboare la destinatie, ce se intampla daca ajung la spital sau care sunt procedurile cu repatrierea, sau carantinarea. Toate aceste riscuri trebuie puse pe hartie de catre brokeri si asiguratori si lansate produse. Continuare

Costin TATUC Costin TATUC, Consultant, TATUC SERV Consulting

Campaniile de informare si educatie rutiera, desfasurate intr-o maniera sustinuta si coerenta, sunt singurele demersuri vizibile, concrete, desfasurate cu scopul reducerii victimizarii prin accidente rutiere, in contextul in care, la nivel national, aceasta problematica grava este abordata de factorii de decizie intr-o maniera pur declarativa. Continuare

Mihai TECAU Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group

In ultima perioada, intreaga industrie si-a indreptat atentia cu precadere pe zona de digitalizare a proceselor, serviciilor si produselor, avand in vedere orientarea clientilor catre tehnologie si mediul online. Putem spune chiar ca aceasta directie a devenit din trend o necesitate, mai ales in contextul distantarii sociale impuse de pandemie. Continuare

Viorel VASILE Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker de Asigurare

Adaptarea rapida la noile nevoi de distantare sociala ale clientilor este principalul avantaj al jucatorilor din piata asigurarilor si este, probabil, una din primele cinci industrii din Romania care a reusit sa se adapteze la situatia impusa de COVID -19 intr-un timp relativ scurt. Continuare

Cristian FUGACIU, data nasterii: 16 aprilie 1974 Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania

Gradul de penetrare al asigurarilor cibernetice, in Romania, este inca intr-un stadiu incipient. Hackerii sunt destul de inventivi, iar faptul ca la noi nu au existat foarte multe cazuri nu inseamna ca riscul nu este foarte mare, mai ales in aceasta perioada. Continuare

Adrian MARIN Adrian MARIN, Presedinte, UNSAR

Inca de la inceputul pandemiei COVID-19, companiile de asigurari au luat rapid masuri pentru protejarea si sprijinirea angajatilor si a clientilor. Astfel, companiile au implementat sistemul work from home si au fost alaturi de clientii lor punand la dispozitie instrumente online astfel incat orice operatiune legata de politele lor de asigurare sa poata fi realizata in mod simplu si rapid, de la distanta. Continuare

Cristian ROSU Cristian ROSU, Vicepresedinte, Sectorul Asigurarilor - Reasigurarilor, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara

In 2019 piata a avut o evolutie stabila, in ton cu anii precedenti, cu indicatorii de solvabilitate si lichiditate in parametri prevazuti de legislatia in vigoare. Observam o tendinta constanta de crestere a asigurarilor de viata si de sanatate. Continuare

Radu CRACIUN Radu CRACIUN, Presedintele, APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania

Trebuie sa intelegem ca volatilitatea pietelor financiare este una normala si nu exista motiv de panica. Participantii la Pilonul II nu vor incasa o suma mai mica decat suma tuturor contributiilor pe care le-au avut, minus comisioanele de administrare care au fost percepute in aceasta perioada. Continuare

Marius LASLO Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker

In contextul noului coronavirus, am luat toate masurile de protectie generala recomandate de autoritati. Lucram de acasa, monitorizam starea de sanatate a colaboratorilor si a angajatilor. Folosim corespondenta electronica si comunicam prin telefon si aplicatii online. Continuare

Antonio SOUVANNASOUCK, data nasterii: 20 iunie 1968 Antonio SOUVANNASOUCK, Presedinte, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare

In 2020 vom avea in continuare modificari legislative. Cu toate acestea, cred ca vom inregistra o crestere sustinuta a pietei de asigurari, dar si a gradului de intermediere. Continuare
Arhiva:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 80] [»] [»»]