1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ICAR

 

ICAR ForumICAR-The International CAtastrophic Risks Forum este principalul eveniment european dedicat identificarii si gestionarii riscurilor catastrofale.

840 miliarde dolari – valoarea pierderilor economice cauzate de catastrofele naturale in ultimii 20 de ani in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Din acestea, doar 195 miliarde dolari au fost pierderi asigurate, fiind o diferenta de 645 de miliarde nerecuperate, arata cele mai noi date in domeniu.

De asemenea, potrivit estimarilor Bancii Mondiale, catastrofele naturale cauzate de schimbarile climatice si fenomenele meteo extreme vor afecta 1,3 miliarde de oameni si active in valoare de 139 mii de miliarde euro pana in anul 2050.

Dincolo de recomandarile institutiei ca marile orase ale lumii sa adopte urgent masuri proactive, raportul atrage atentia asupra faptului ca valoarea totala a daunelor de pe urma catastrofelor naturale si frecventa acestora a crescut alarmant in ultimii ani. Astfel, situatia se va agrava pe fondul incalzirii globale, cresterea numarului populatiei si a gradului de concetrare in zonele urbane (populatia din 14 cele mai mari orase din lume va creste cu minim 40% pana in 2030).

Cum ar putea contribui asiguratorii / reasiguratorii la diminuarea impactului riscurilor de catastrofa naturala? Care sunt mecanismele de finantare impotriva riscurilor provocate de schimbarile climatice? Cum sunt regularizate aceste daune si cum putem creste gradul de penetrare in asigurarile agricole, un sector deosebit de important pentru economia Romaniei?

Mai multe detalii referitoare la editiile ICAR sunt disponibile pe xprimmevents.com, site-ul oficial al evenimentului.