1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Fii smart - asigura-ti ...

VIDEO: Fii smart - asigura-ti anvelopele!

Este oare un moment oportun pentru lansarea unui produs nou intr-o perioada atat plina de provocari? Ne-am pus aceasta intrebare avand in vedere contextul economic post-pandemic, efectele conflictului din Ucraina si cresterile de preturi la energie. Este evident ca toate la un loc determina o reanalizare a cheltuielilor si investitiilor in fiecare gospodarie si companie.

De remarcat ca legislatia permite in acest moment ca brokerii sa devina ei insisi creatori de produse de asigurare. Unii au facut-o, altii inca nu si, poate ca nici nu o vor face vreodata. Printre cei dintai se afla RENOMIA SRBA, care a conceput si lansat recent impreuna cu OMNIASIG - ViG un produs util si interesant - asigurarea anvelopelor.

Avand in vedere conjunctura, am profitat si am discutat cu Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA despre momentul ales si l-am intrebat daca el chiar crede ca succesul este garantat in acest context economic.

"Tocmai aceasta este ideea. Asigurarile isi au sensul in fiecare moment al vietii si cu atat mai mult in perioadele de criza. Noi ne luam foarte in serios rolul de a le explica clientilor produsele de asigurare de tip affinity. Ele sunt ieftine comparativ cu beneficiul adus atunci cand riscul se intampla. Explicatia este foarte simpla, e mult mai intelept sa previi decat sa repari sau sa inlocuiesti. Costul mediu al unei polite este de 384 lei pe 3 ani asigurati, pentru 4 cauciucuri in valoare de 6000 lei. In general vorbesc despre principii, insa in cazul acestui produs nu pot sa nu evidentiez aceste cifre", a explicat Gheorghe GRAD.

Impulsionati de aceste cuvinte, am facut o noua editie XPRIMM Time for Business, care l-a avut ca invitat pe Cristian STER, Director Produse Affinity, RENOMIA SRBA, un om cu o experienta de peste 25 de ani in asigurari si o deosebita pasiune pentru produsele affinity. Aveti mai jos transcrierea celor discutate cu el si puteti vedea emisiunea aici [link].

Cristian STER, iti multumim ca ai acceptat invitatia noastra. Cum ai ajuns la RENOMIA SRBA si ce te atrage in zona de produse affinity?

"RENOMIA este un broker inovativ care mereu cauta solutii pentru clientii sai, fiind un promotor in piata. Am venit pentru ca vreau sa valorific experienta mea, sa dezvolt segmentul de produse affinity - un canal de vanzare nou in piata si un concept la inceput de drum, inclusiv la nivelul grupului RENOMIA. Impreuna cu Gheorghe GRAD, suntem de parere ca exista potential in piata, iar clientii au nevoie de astfel de produse simple, ieftine, care sa le fie la indemana si sa le ofere siguranta in aceasta perioada de criza", a afirmat Cristian STER.

Produsele de asigurare de tip affinity acopera diverse riscuri ale unui produs, oferind avantaje suplimentare. De exemplu, in domeniul asigurarilor auto, exista polita Casco - o asigurare indispensabila in cazul unui accident si care ne acopera inclusiv anvelopele distruse. Insa daca ne aflam in situatia in care anvelopele sunt distruse separat, atunci o polita de asigurare a lor, ne poate fi de un mare ajutor.

"Produsul oferit de noi este conceput de la zero, este un produs 100% affinity, iar impreuna cu OMNIASIG, partenerul nostru, ne-am gandit de la inceput la client si la nevoile sale. Am pornit de la ideea ca in Romania sunt peste 8 milioane de masini, care au sau nu asigurare, in functie de vechime, iar cele peste 10 ani nu prea mai renteaza sa fie asigurate. Din cele 8 milioane, aproximativ 4 milioane au pana in 15 ani vechime, iar la acestea se mai adauga si autoutilitarele cu pana la 3,5 tone. Practic, dezvoltarea acestui produs raspunde cerintelor din piata, dar si nevoilor clientilor", a mai afirmat Cristian STER.

Stim ca multe dintre riscurile care privesc anvelopele nu sunt sau nu pot fi incluse intr-o polita Casco. Care sunt de fapt riscurile asigurate?

"Pentru ca am vrut sa fie la indemana clientului, produsul poate fi achizitionat direct de la distribuitorul de anvelope. La achizitionarea a minim doua anvelope, clientii pot opta pentru o asigurare. Pentru ca vorbim de anvelope noi care vin cu garantie, noi am incercat sa completam acoperirile pe care producatorul le ofera si am inclus acoperiri precum vandalism sau avarii in timpul deplasarii", a precizat Cristian STER.

Cum functioneaza practic aceasta acoperire?

"In momentul in care achizitionezi anvelopele, optezi pentru asigurare, iar (din acel moment) polita este facuta pe masina. Noi am gandit riscurile pe care le acopera aceasta polita, numai pentru anvelopele care sunt pe masina, nu si pentru cele depozitate. De aceea, recomandam clientilor sa incheie asigurarea pentru 3 ani, caci atunci cand iti faci o asigurare pe un termen (mai) lung, ai mai multe beneficii. De exemplu, daca ulterior mai cumperi o anvelopa, aceasta este acoperita fara sa mai platesti ceva suplimentar", a mentionat Cristian STER.

Trebuie sa cumparam toate anvelopele de la acelasi partener?

"Nu este obligatoriu sa fie cumparate de la acelasi partener, insa avand in vedere ca serviciile se inchid cu decontare directa, este mult mai util sa fie achizitionate de la acelasi partener", a raspuns Cristian STER.

Exista o clauza pentru anvelope la multe dintre politele Casco. Ne poti spune care este diferenta dintre o asigurare separata a anvelopelor si o clauza pentru anvelope la o polita Casco? Ce aduce in plus acest produs affinity?

"Pe langa beneficiile aduse clientilor cu autovehicule cu peste 10 ani vechime, care nu au alta solutie, noi ne-am gandit si la costuri. Ne asteptam la o crestere a preturilor, astfel ca o anvelopa care anul aceasta poate fi achizitionata cu 450 RON, anul viitor este posibil sa ajunga sau chiar sa depaseasca 500 RON, iar costurile in plus pot fi mai mici sau mai mari, in functie de eveniment. Noi oferim doua pachete, unul basic, la care limita de despagubire este de 750 RON/anvelopa, ceea ce inseamna 3000 RON/masina. Cel de-al doilea parchet este cuprins intre 750 si 1500 RON/anvelopa, ceea ce inseamna 6000 RON/masina. Trebuie adugat la costul anvelopei si manopera pentru inlocuire, pentru care am prevazut suma de 250 RON la ambele parchete. Suma este gandita si pentru cheltuieli de reparatii ale anvelopelor, nu neaparat de inlocuire, pentru ca putem vorbi si de cazuri de avarii usoare. Este un pret pe care noi l-am verificat ca este in regula cu toti partenerii nostrii", a mai spus invitatul.

Care este strategia RENOMIA SRBA in acest moment, referitor la produsele de tip affinity?

"Strategia este sa fim la current cu toate solutiile existente pe piata si sa le propunem fie partenerilor nostri pe care deja ii avem in portofoliu, care ne-au solicitat astfel de asigurari simple, fie viitorilor parteneri. Acolo unde nu gasim solutii, dar avem idei, mergem catre asiguratori si dezvoltam produse sau aducem produse din afara si le adaptam pietei din Romania. Suntem la inceput de drum, acesta este un prim produs, dintr-o multitudine de alte produse pe care urmeaza sa le lansam. O sa venim catre client cu produse care sa fie adaptate nevoilor lor si putem sa asiguram si oamenii, si companiile ca ne gandim la necesitatile lor atunci cand dezvoltam produse interesante", a precizat Cristian STER.

Grupul RENOMIA, prezent pe piata locala prin RENOMIA SRBA este unul dintre furnizorii internationali de top de servicii de asigurari si managementul riscului. Compania isi propune sa ofere clientilor servicii de cel mai inalt nivel, bazate pe o cunoastere in profunzime a pietei. In Romania, RENOMIA este prezenta din 2015 prin RENOMIA SRBA Insurance Broker.

Potrivit raportului pentru S1 2022, publicat de catre ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, RENOMIA SRBA se afla in top 10, in clasamentul pentru Clasa A9 - Asigurari pentru alte daune sau pierderi legate de alte bunuri.

Mai multe declaratii din emisiunea XPRIMM Time for Business puteti urmari aici!

Totodata, pentru a urmari si alte emisiunile, dezbateri si interviuri, va invitam sa va abonati gratuit la canalul XPRIMM de pe YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!