1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc: Beneficiile ...

VIDEO: Ora de Risc: Beneficiile mai putin vizibile ale COVID-19 si asigurarile

Care sunt beneficiile mai putin vizibile ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) pentru piata de asigurari din Romania, de ce este important risk managementul si un business community plan atat pentru IMM-uri, cat si pentru companiile mari, dar si despre relatia dintre asigurat, broker si asigurator, ne-a povestit Paul LAZIA, Managing Partner RMN 360? in cea mai recenta Editie Speciala Ora de Risc #DeAcasa.

[video|14736]

Care sunt beneficiile COVID-19 pentru piata de asigurari

"Cred ca trebuie sa privim partea plina a paharului. Astfel, in perioada in care unii se plang de ce se intampla, cred ca ar trebui sa analizam ce putem sa imbunatatim. Dupa ce vom iesi din aceasta criza vom iesi mai intariti si cu mai multa experienta", mentioneaza Paul LAZIA.

"Unul dintre lucrurile care pot fi observate in acest moment este comunicarea online in care s-a incercat dezvoltarea de solutii, atat in asigurari cat si in alte domenii. Numai ca, implementarea lor s-a facut foarte greu - si era o reticenta, insa daca schimbarea a venit din exterior nu ne-a mai facut atat de reticenti si atunci am fost obligati sa implementam acest lucru si sa gasim solutii. Orice criza ne forteaza sa cautam plus valoare", a completat el.

In zona Intreprinderilor Mici si Mijlocii, putini au fost cei care si-au propus un business continuity plan, spune Paul LAZIA, acest lucru fiind valabil doar in randul companiilor mari. Aceasta perioada, insa, ii forteaza pe toti sa isi dezvolte un astfel de plan.

Ai intalnit cazuri de companii care nu au Risk Management sau Business continuity plan?

"Da. Majoritatea companiilor mari au Risk Management numai din punct de vedere financiar care sa faca o analiza a clientilor sua vanzari-incasari si mai putini sunt cei care se gandesc in zona de operational si administrativ. Riskul manager are in subordine juridicul, operational, asigurari si financiar, un apartament destul de dezvoltat. Ceea ce un IMM nu isi poate permite", spune sursa citat.

Aici intervin serviciile RMN 360?, specializat pe IMM, care nu-si permit alta solutie decat externalizarea serviciilor. "Noi punem sub umbrela mai multe tipuri de specialisti. Ca sa intram in competitie cu ceilalti mari brokeri de asigurare, venim cu produse similare, dar adunand in spatele nostru cu o structura de clienti specializati - avocati, specialisti in industria energetica, etc. Si atunci este usor, intrucat relatiile noastre sunt foarte apropiate cu clientii. Ne ducem la ei si pe langa partea de vanzare facem si o comunicare continua", mentioneaza Paul LAZIA.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.