1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Cosmin ANGHELUTA, Gothaer: ...

VIDEO: Cosmin ANGHELUTA, Gothaer: Perioada de pandemie este doar un risc in plus concomitent cu celelalte riscuri deja existente

Care sunt masurile pe care Gothaer le-a luat in aceasta perioada de criza si cum va continua activitatea dupa data de 15 mai? Ce linii de asigurari au fost afectate si ce schimbari va aduce aceasta situatie in viitorul apropiat? Despre toate acestea, si nu numai, a discutat Cosmin ANGHELUTA, Director General Adjunct, Gothaer Asigurari Reasigurari, in cadrul emisiunii "Stam acasa, dar continuam".

"Compania noastra este pregatita pentru a face fata acestei perioade. In momentul de fata, functionam complet `remote' - toti colegii nostri lucreaza de acasa, in conditii optime. Chiar si in ceea ce priveste daunele functionam 100% remote si am pus la dispozitia clientilor nostri toate serviciile, astfel incat sa fim alaturi de ei in aceste momente dificile. Am luat toate masurile pe care autoritatile le-au impus in aceasta perioada si suntem pregatiti sa reluam lucrul dupa 15 mai in aceleasi conditii de siguranta totala. Bineinteles, o sa incurajam intr-o masura foarte mare lucrul de acasa pentru ca ne dorim ca angajatii nostri si familillie lor sa fie in siguranta", a explicat Cosmin ANGHELUTA.

Vorbind despre modul in care pandemia a afectat business-ul de asigurari, Directorul General Adjunct al Gothaer a mentionat ca a remarcat schimbari atat pe liniile destinate persoanelor fizice, cat si pe segmentul destinat persoanelor juridice.

"In ceea ce priveste persoanele jurudice, am avut cereri de amanari de rate sau cereri de reduceri ale primelor de asigurare, concomitent cu reducerea riscurilor. In ceea ce priveste persoanele fizice, in continuare oamenii poseda bunurile respective si trebuie sa se protejeze impotriva riscurilor care pot aparea. Perioada de pandemie este doar un risc in plus concomitent cu celelalte riscuri. Pandemia ar trebui sa adauge un plus de precautie din partea noastra. In perioada de criza este foarte important sa pastrezi ce ai acumulat: sa iti protejezi bunurile pe care le ai, sa iti protejezi afacerea", a subliniat Cosmin ANGHELUTA.

[video|14745]

In ceea ce priveste perioada urmatoare, Gothaer este o companie gata sa faca fata provocarilor. "Suntem pregatiti pentru lucrurile care vor urma si ne vom adapta la noul context. Grupul ne da confortul unor capitaluri proprii si unui nivelul al indicatorilor financiari stabili pentru a veni in intampinarea clientilor nostri si cu produse noi, dar si pentru a ne indeplini functia pe care o avem noi, ca asiguratori. Urmeaza o perioada de discutii cu brokerii si, in urma discutiilor, o sa vedem ce produse si servicii trebuie sa lansam pentru a veni in intampinarea clientilor nostri", a subliniat Cosmin ANGHELUTA.

Un lucru care se va schimba, cu siguranta, dupa perioada de criza este relatia asigurator - broker- client. "Este clar ca lumea nu va mai fi la fel. Dupa fiecare eveniment de acest gen apar schimbari, iar noi trebuie sa invatam din aceste situatii si sa evoluam. As vrea sa imbunatatim aceasta relatie dintre asiguratori, brokeri si clienti. Vreau sa cred ca la finalul acestei perioade vom invata sa fim mai eficienti si sa pretuim mai mult parteneriatele: asigurator-broker, broker-client, client-asigurator", a punctat oficialul Gothaer.