1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Studiu AEGON - 50% dintre ...

VIDEO: Studiu AEGON - 50% dintre romani inclina spre incheierea de asigurari de viata online

Pandemia COVID-19 a schimbat multe aspecte importante ale vietii noastre si ale mediului de business si primele rezultate se vad deja. AEGON Romania a realizat, in luna aprilie, un studiu care a ilustrat o crestere semnificativa a apetitului consumatorilor fata de asigurarile online. Despre rezultatele acestuia, dar nu numai, am vorbit la "#StamAcasa, dar continuam" cu Mihaela ROSCA - Marketing Manager, AEGON Romania. 

[video|14747]

"In luna aprilie am avut un studiu de piata din care am aflat ca 50% dintre respondenti inclina sa ia asigurari de viata online. Fata de anii trecuti, diferenta este mare. Atunci isi doreau interactiune directa si discutii face to face cu un consultant. Interesant este ca femeile sunt cele care inclina mai mult catre aceasta tendinta. Se pare ca am coborat putin pe scara piramidei lui Maslow pe nivelurile 1 si 2 si ne centram foarte mult pe siguranta noastra. Din acest motiv, asigurarile de viata si de sanatate sunt acum mai importante. Studiul de care spuneam arata ca apetitul consumatorului roman pentru asigurarile de viata este in crestere".

Avand operatiuni in Asia si in special in China, AEGON a actionat rapid in adaptarea la conditiile impuse de pandemie. Inca de la inceputul lunii martie a constituit o echipa de gestionare a crizei si a creat scenarii pe care le-au aplicat mai repede decat s-ar fi gandit. Din 16 martie, toti cei 150 de angajati AEGON din compania de asigurare de viata, dar si din cea de pensii private au inceput sa lucreze de acasa, fara a opri nicio componenta din fluxul operational.

Ca o masura luata de AEGON in privinta relatiei cu clientii, in acest an, masurile de exceptare in caz de pandemie au fost ignorate, iar clientii sunt despagubiti in cazul in care au probleme din cauza COVID-19.

"Inca de la inceputul crizei pandemice ne-am dorit sa aratam ca suntem aproape de clientii nostri. Le-am pus la dispozitie toate instrumentele online pentru a-si putea operationaliza asigurarile de acasa. Am avut o campanie de anvergura derulata sub numele #StaiAcasa, care a inclus chiar si tutoriale.

Perioada aceasta include multe provocari chiar si pentru sanatatea emotionala a clientilor nostri asa ca am creat un program in care le oferim chiar si sfaturi de la nutritionisti, medici, psihologi. Din martie pana in mai am derulat aceasta comunicare prin Newslettere si Social Media. Am pus accent si pe content marketing - pe articole care abordeaza si problemele bolilor cornice, pentru ca acestea raman o componenta importanta a realitatii in care traim", a declarant Mihaela ROSCA.

In ceea ce priveste modul de comunicare in viitor, AEGON pune foarte mult accent pe digitalizare - are propriul magazine online - dar si pe forme alternative de a ajunge la clienti. In acest moment, compania ofera prin magazinul sau virtual asigurari care au si componenta de asigurare de sanatate atasata celei de viata.

In ceea ce priveste modul in care industria de asigurari a comunicat in aceasta perioada, Mihaela ROSCA a declarant:

"Consider ca piata de asigurari a comunicat cu respect in aceasta prioada. Multe companii s-au implicat in comunitate. Noi am facut acest pas inca din in prima saptamana de la intrarea in telemunca. Am realizat rapid ca nevoia in sistemul sanitar este foarte mare si am actionat cat mai rapid. Si alte companii au facut asta. Rolul nostru este sa fim aproape de comunitatile din care facem parte. Si la nivel de UNSAR s-au derulat multe actiuni si am fost mereu in legatura stransa. Industria s-a miscat bine si a oferit mult continut pentru client, ceea ce este cel mai important."

Cel mai recent interviu din seria "#StamAcasa, dar continuam" poate fi urmarit integral AICI, pe pagina de YouTube a XPRIMM. Daca inca nu esti abonat la canalul nostru de YouTube, nu ezita sa te abonezi!