Opinii - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


1 EUR = 4.7582 RON
1 USD = 4.3186 RON


RFI
 

Opinii

Pentru ca 1asig.ro doreste sa fie si mai aproape de cititori si de toti cei care activeaza in industria asigurarilor, lansam astazi o noua provocare editoriala. Astfel, va invitam sa deveniti "Redactori ai Pietei Asigurarilor" si va dedicam rubrica "Opinii" - o sectiune deschisa, in care aveti posibilitatea de a publica materialele, opiniile si articolele proprii, pe orice tema legata de domeniul asigurarilor si reasigurarilor.

Reguli de publicare

Materialele trebuie sa fie redactate in limba romana si nu trebuie sa incalce drepturile de autor. De altfel, autorii sunt integral responsabili pentru textele trimise, in cazul constatarii unui act de plagiat.

Autorii care doresc sa publice articole trebuie sa furnizeze numele real si o adresa de e-mail valida.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a selecta pentru publicare materialele primite, avand in vedere articolele care vor prezenta cel mai mare grad de interes pentru piata si profesionistii din asigurari.

Asadar, dragi cititori, va invitam sa scrieti! Asteptam materialele dumneavoastra pe adresa de e-mail redactia@mxp.ro!DLT (distributed ledger technology) aplicabilitate pe pietele financiare nebancare

Valentin IONESCU
Director Directia Strategie si Stabilitate Financiara
ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara

Tehnologia registrelor distribuite (DLT) este un sistem digital pentru inregistrarea tranzactiilor in care tranzactiile si detaliile acestora sunt inregistrate in mai multe locuri in acelasi timp.
Continuare

Cati brokeri in asigurari intermediaza polite de asigurare in Romania?

Gheorghe PAUN
Presedinte
CCPA - Asociatia Centrul de Consultanta si Parteneriat in Asigurari

In urma unei analize facute de Asociatia CCPA (Centrul de Consultanta si Parteneriat in Asigurari), in Romania erau activi la data de 29 iunie 2018 un numar de 304 brokeri de asigurare. Dintre acestia, un numar de 9 brokeri au notificat ASF intentia de a deschide o sucursala pe teritoriul unui stat membru al uniunii europene sau de a desfasura activitati de intermediere in baza libertatii de a presta servicii.
Continuare

ASIGURARI "SEXY"?

"Una dintre teoriile mele este ca industria de asigurari a fost slaba, chiar foarte, foarte slaba - la a comunica ceea ce face, cum face si la cum pot oferi asigurarile valoare adaugata consumatorilor si afacerilor. Am fost cei mai slabi comunicatori si lobbisti din sectorul financiar."
Continuare

Sunt sanctiunile de nonconformitate GDPR asigurabile?

Conformitatea cu regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR), in vigoare de la 25 mai 2018, este in prezent una dintre cele mai mari provocari pentru multe organizatii. Chiar si in absenta unui incident privind securitatea datelor cu caracter personal, companiile se pot confrunta cu amenzi si sanctiuni primite in urma unor controale de conformitate. In plus, companiile care opereaza global, inclusiv in tari UE, pot intampina situatii care intereseaza mai multe jurisdictii cu legislatie diferita. Cat de mult pot ajuta asigurarile in gestionarea unor astfel de riscuri operationale? Continuare

Speranta moare ultima

La nivel global, 50% dintre consumatori iau decizii legate de asigurare in functie de pret, spune The Geneva Association intr-un raport excelent. Ce e de facut?
Continuare

Invazia dinozaurilor. RCA la minut, cu de toate...

Sunt cateva teme majore care au iesit la suprafata in majoritatea conferintelor FIAR, multe dintre ele in premiera absoluta. Continuare

In ce tehnologii vor investi maine asiguratorii romani?

Noi tehnologii, noi asteptari, noi clienti - cei care dicteaza, formeaza trend-ul, consuma si taxeaza. Din ce in ce mai des. Pentru ca pot, pentru ca nu se mai identifica cu ce primesc sau pentru ca este mai usor sa gaseasca alternative. Vor produse individualizate, atunci cand au nevoie de ele, la un pret adaptat riscului, iar procesul de despagubire sa fie simplu, corect si rapid. Si daca se poate... de pe telefon sau la un click distanta. Continuare

TITANICUL DIN ASIGURARI

Scurta introducere: Daca viitorul nu te preocupa, nu citi mai departe!
Continuare

Cum asiguram Lumina?

Putini iubesc asigurarile, in aceeasi masura in care am cunoscut putini oameni obisnuiti care, in timpul liber, citesc cu pasiune contracte de leasing sau file din istoria operatorului lor preferat de cablu. Continuare

1984?

Momentul cand frigiderul ia inspirata decizie de a comanda lapte de capul lui pentru ca periuta de dinti a sesizat un deficit de calciu in organism si a transmis, conectata fiind la smartphone, toate acestea catre doctorul de familie angajat de catre compania de asigurari de viata unde ai o polita incheiata - ei bine, acest moment e mai aproape decat credem... Continuare

KODAK Asigurare-Reasigurare

EXECUTIVE SUMMARY, pentru cei mai ocupati dintre noi: daca focusul pe client este doar un slogan, digitalizarea - parte a unui exercitiu de compliance, iar conceptul de InsurTech se aplica numai in Europa de Vest, puteti deja sa va ganditi la un rebranding. 
Continuare

Asigurari "la cerere". Cum arata viitorul?

Am avut oportunitatea de a participa la toate intalnirile elitei asiguratorilor si intermediarilor din Romania din ciclul XPRIMM Forecast Meeting. Continuare


Alexandru GRIGORESCU
Specialist Sectiunea Auto
UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania

Dupa o perioada destul de agitata in zona RCA, pentru anul viitor preconizam o perioada de stabilitate. Provocari vor fi, cu siguranta, dar cred ca industria a intrat intr-o zona de maturitate in care este pregatita sa le transforme in oportunitati si sa dezvolte produse de asigurare care sa serveasca din ce in ce mai bine consumatorii.
Continuare

Un apel la responsabilitate


Remi VRIGNAUD
CEO
ALLIANZ Austria

La un an si trei luni de la plecarea mea din Romania, timp in care am ramas aproape de oamenii si de evolutiile economice ale tarii, simt nevoia sa reactionez la acest articol ce contine stiri putin ingrijoratoare pentru mine.
Continuare

Mutualizarea riscurilor si protectia "clientului cu risc ridicat"


Cornel COCA - CONSTANTINESCU
Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Necesitatea de diminuare a pierderilor financiare proprii sau ale altora, rezultate din evenimente producatoare de prejudicii, a generat nevoia de a actiona pentru administrarea riscului determinat de aparitia unui eveniment aleatoriu. Exista riscuri care nu pot fi administrate in conditii optime la nivel individual, ci numai la nivelul unui grup, animat de acelasi interes. Aceste considerente au generat aparitia unor forme de mutualizare, bazate pe solidaritate, astfel incat astazi vorbim de mutualizarea riscurilor, de o impartire a lor, care permite o finantare si o gestionare eficienta a acestora.
Continuare

De ce a devenit protectia consumatorului atat de importanta acum?


Cornel COCA - CONSTANTINESCU

Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Consider ca aceasta intrebare induce o alta intrebare... Oare efectele crizei financiare reprezinta factorul generator al schimbarii de paradigma? Cred ca subiectul educatiei financiare se afla in centrul atentiei autoritatilor de supraveghere si institutiilor publice dupa analiza cauzelor si efectelor ultimei crize financiare, constatandu-se ca in contextul dezvoltarii foarte rapide a pietelor financiare si a cresterii complexitatii instrumentelor puse la dispozitia clientilor de retail, protectia consumatorului a fost neglijata, cu pierderi financiare semnificative pentru clienti.
Continuare

O potentiala solutie pentru reducerea costurilor RCA: planurile de tarifare "retrospective"


Paul DUMITRU
CPCU

Un asigurator, fiind o societate comerciala cu interes patrimonial, urmareste profitul pentru un intreg portofoliu, iar in mod specific, in cazul asigurarilor comerciale, daca este posibil, pentru orice client persoana juridica. De aceea incearca sa obtina pentru fiecare client, in limitele pe care le permite piata/competitia, prime cat mai mari si sa ofere riscuri asigurate cat mai putine.
Continuare

Block-Chain - tehnologia ce poate revolutiona industria asigurarilor


Paul DUMITRU
CPCU

Daca intrebi executivii de top ai celor mai importanti asiguratori globali sau ai marilor firme de consultanta in management care va fi tehnologia ce va afecta cel mai mult industria asigurarilor pentru anii ce vor urma, probabil ca foarte multi vor raspunde ca tehnologia Block-Chain.
Continuare

Cum sa supravietuiesti in afaceri: scurt ghid practic. Importanta Asigurarii pentru Intreruperea Afacerii


Mihai BIZINECHE
Director Asigurari Generale
CertAsig

Orice companie ar trebui sa constientizeze care sunt efectele potentiale ale unor riscuri uzuale, cum ar fi de exemplu incendiile, asupra unei afaceri. Printre acestea se numara daunele la bunuri si materiale, reducerea fondurilor de capital circulant, costuri majorate de lucru pentru mentinerea productiei, salarii si indemnizatii pentru personal suplimentar, plati compensatorii pentru personalul disponibilizat, pierderi de venituri si de profit.
Continuare

Vehiculele fara sofer, o provocare pentru RCA si pentru intreaga industrie a asigurarilor auto


Paul DUMITRU

Director Executiv
CRUX Insurance Broker

In clipa de fata factorii primari folositi in cotarea RCA sunt cei indusi de sofer, de teritoriu (unde este folosit si unde este parcat "peste noapte" autovehiculul) si scopul utilizarii autovehiculului (personal, business) - de aceea exista in mod normal diferente foarte mari intre tarifele segmentelor de asigurati. O parte dintre acesti factori primari vor ramane probabil in viitorul nu foarte indepartat fara obiect, odata cu introducerea autovehiculelor fara sofer.
Continuare

Articole:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 68]


PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM