Opinii - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


Bucuresti
-1
1 EUR = 4.6552 RON
1 USD = 3.7813 RON


RFI
 

Opinii

Pentru ca 1asig.ro doreste sa fie si mai aproape de cititori si de toti cei care activeaza in industria asigurarilor, lansam astazi o noua provocare editoriala. Astfel, va invitam sa deveniti "Redactori ai Pietei Asigurarilor" si va dedicam rubrica "Opinii" - o sectiune deschisa, in care aveti posibilitatea de a publica materialele, opiniile si articolele proprii, pe orice tema legata de domeniul asigurarilor si reasigurarilor.

Reguli de publicare

Materialele trebuie sa fie redactate in limba romana si nu trebuie sa incalce drepturile de autor. De altfel, autorii sunt integral responsabili pentru textele trimise, in cazul constatarii unui act de plagiat.

Autorii care doresc sa publice articole trebuie sa furnizeze numele real si o adresa de e-mail valida.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a selecta pentru publicare materialele primite, avand in vedere articolele care vor prezenta cel mai mare grad de interes pentru piata si profesionistii din asigurari.

Asadar, dragi cititori, va invitam sa scrieti! Asteptam materialele dumneavoastra pe adresa de e-mail redactia@mxp.ro!
Alexandru GRIGORESCU
Specialist Sectiunea Auto
UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania

Dupa o perioada destul de agitata in zona RCA, pentru anul viitor preconizam o perioada de stabilitate. Provocari vor fi, cu siguranta, dar cred ca industria a intrat intr-o zona de maturitate in care este pregatita sa le transforme in oportunitati si sa dezvolte produse de asigurare care sa serveasca din ce in ce mai bine consumatorii.
Continuare

Un apel la responsabilitate


Remi VRIGNAUD
CEO
ALLIANZ Austria

La un an si trei luni de la plecarea mea din Romania, timp in care am ramas aproape de oamenii si de evolutiile economice ale tarii, simt nevoia sa reactionez la acest articol ce contine stiri putin ingrijoratoare pentru mine.
Continuare

Mutualizarea riscurilor si protectia "clientului cu risc ridicat"


Cornel COCA - CONSTANTINESCU
Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Necesitatea de diminuare a pierderilor financiare proprii sau ale altora, rezultate din evenimente producatoare de prejudicii, a generat nevoia de a actiona pentru administrarea riscului determinat de aparitia unui eveniment aleatoriu. Exista riscuri care nu pot fi administrate in conditii optime la nivel individual, ci numai la nivelul unui grup, animat de acelasi interes. Aceste considerente au generat aparitia unor forme de mutualizare, bazate pe solidaritate, astfel incat astazi vorbim de mutualizarea riscurilor, de o impartire a lor, care permite o finantare si o gestionare eficienta a acestora.
Continuare

De ce a devenit protectia consumatorului atat de importanta acum?


Cornel COCA - CONSTANTINESCU

Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Consider ca aceasta intrebare induce o alta intrebare... Oare efectele crizei financiare reprezinta factorul generator al schimbarii de paradigma? Cred ca subiectul educatiei financiare se afla in centrul atentiei autoritatilor de supraveghere si institutiilor publice dupa analiza cauzelor si efectelor ultimei crize financiare, constatandu-se ca in contextul dezvoltarii foarte rapide a pietelor financiare si a cresterii complexitatii instrumentelor puse la dispozitia clientilor de retail, protectia consumatorului a fost neglijata, cu pierderi financiare semnificative pentru clienti.
Continuare

O potentiala solutie pentru reducerea costurilor RCA: planurile de tarifare "retrospective"


Paul DUMITRU
CPCU

Un asigurator, fiind o societate comerciala cu interes patrimonial, urmareste profitul pentru un intreg portofoliu, iar in mod specific, in cazul asigurarilor comerciale, daca este posibil, pentru orice client persoana juridica. De aceea incearca sa obtina pentru fiecare client, in limitele pe care le permite piata/competitia, prime cat mai mari si sa ofere riscuri asigurate cat mai putine.
Continuare

Block-Chain - tehnologia ce poate revolutiona industria asigurarilor


Paul DUMITRU
CPCU

Daca intrebi executivii de top ai celor mai importanti asiguratori globali sau ai marilor firme de consultanta in management care va fi tehnologia ce va afecta cel mai mult industria asigurarilor pentru anii ce vor urma, probabil ca foarte multi vor raspunde ca tehnologia Block-Chain.
Continuare

Cum sa supravietuiesti in afaceri: scurt ghid practic. Importanta Asigurarii pentru Intreruperea Afacerii


Mihai BIZINECHE
Director Asigurari Generale
CertAsig

Orice companie ar trebui sa constientizeze care sunt efectele potentiale ale unor riscuri uzuale, cum ar fi de exemplu incendiile, asupra unei afaceri. Printre acestea se numara daunele la bunuri si materiale, reducerea fondurilor de capital circulant, costuri majorate de lucru pentru mentinerea productiei, salarii si indemnizatii pentru personal suplimentar, plati compensatorii pentru personalul disponibilizat, pierderi de venituri si de profit.
Continuare

Vehiculele fara sofer, o provocare pentru RCA si pentru intreaga industrie a asigurarilor auto


Paul DUMITRU

Director Executiv
CRUX Insurance Broker

In clipa de fata factorii primari folositi in cotarea RCA sunt cei indusi de sofer, de teritoriu (unde este folosit si unde este parcat "peste noapte" autovehiculul) si scopul utilizarii autovehiculului (personal, business) - de aceea exista in mod normal diferente foarte mari intre tarifele segmentelor de asigurati. O parte dintre acesti factori primari vor ramane probabil in viitorul nu foarte indepartat fara obiect, odata cu introducerea autovehiculelor fara sofer.
Continuare

ABILS pentru societatile de asigurare din Europa Centrala si de Est in calitate de potentiali investitori


Kirill SAVRASSOV

Senior Vice-President & CEO
Phoenix CRetro Reinsurance Company

Asa cum s-a mentionat in cadrul unui articol recent din industrie, "in timp ce in ultimii ani principala prioritate a investitorilor a fost identificarea de randament, anul trecut prioritatea a devenit protejarea capitalului. Un instrument care promite sa livreze atat venituri financiare, cat si decorelarea fata de pietele financiare mai largi este titlul de valoare legat de asigurari (ILS - insuranc- linked securities)".
Continuare

Brexit - Decizie irevocabila cu implementare "in progress"


Cornel COCA - CONSTANTINESCU

Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

La aproape doua luni de la rezultatul referendumului cu privire la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, data la care va fi notificat Consiliul European cu privire la intentia de retragere pare tot mai indepartata, existand voci care propun anul 2017, in conditiile in care structurile care vor gestiona acest proces sunt in faza de organizare. O confirmare in acest sens vine de la Premierul Marii Britanii, Theresa MAY, care a anuntat ca nu va invoca pana la sfarsitul lui 2016 articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.
Continuare

Brexit versus pietele financiare nebancare din Romania - Vor fi consecinte asupra pietelor financiare nebancare?


Cornel COCA - CONSTANTINESCU
Prim Vicepresedinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Brexit-ul este un eveniment istoric unic si nimeni nu poate anticipa in prezent toate efectele asupra domeniului economic si financiar. In acest sens, se impune un proces atent de evaluare a impactului si consecintelor, urmat de o predictie a principalelor evolutii pe termen mediu si lung.
Continuare

Managementul reasigurarii - Povestea C Consulting


Aldo CAPURRO
CEO
C Consulting S.p.A

In 2000, Aldo CAPURRO, fondatorul si principalul actional al C Consulting S.p.A, companie cu sedii in Genoa si Milan, a decis sa se foloseasca de experienta sa, investind in IT si in industria de re/asigurare. In acelasi an, CAPURRO si un grup de parteneri au inceput dezvoltarea sistemului XLayers, dedicat gestionarii, controlului si certificarii reasigurarii.
Continuare

Frauda in asigurari - daca nu este abordata, nu inseamna ca nu exista


Lucian VIZITIU
Vicepresedinte
Patronatul Detectivilor Particulari din Romania

Desi, in Romania, subiectul fraudei in asigurari este tabu, nu inseamna ca piata asigurarilor din tara noastra nu se confrunta cu acest fenomen. Tari cu traditie efectueaza anual cercetari si studii, fiind interesate sa cunoasca nu numai evolutia acestui fenomen, dar sa si identifice instrumentele necesare prevenirii fraudelor.
Continuare

Despre efectele deciziei nr. 1/15.02.2016 a ICCJ


Ovidiu CIOBANU
Presedinte
ADAR - Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania


Decizia nr.1/15.02.2016, pronuntata in dosarul nr.23/2015, prin care s-a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al PICCJ vine sa clarifice si sa inlature abordarile diferite pe care instantele penale au inteles sa le adopte dupa intrarea in vigoare a NCPP (Noul Cod de Procedura Penala) in ceea ce priveste calitatea procesuala pe care o are asiguratorul RCA in procesul penal si prin urmare in ce calitate trebuie sa fie citat.
Continuare

RCA - statistici, preturi, managementul riscului


Paul DUMITRU

Managing Partner
CRUX Insurance Broker

Saptamana trecuta a fost adoptata o noua directiva de catre ASF ce impune asiguratorilor corelarea tarifelor RCA cu nivelul daunalitatii pentru fiecare segment de potentiali asigurati. Avand in vedere ca nu au mai existat masuri similare in istoria pietei de asigurari din Romania este greu de evaluat care vor fi consecintele acestei masuri pe viitor.
Continuare

Reglementarea tarifelor RCA - solutii posibile pentru asiguratii cu risc ridicat


Paul DUMITRU

Managing Partner
CRUX Insurance Broker

Unul dintre cele mai discutate subiecte la sfarsitul fiecarui an -  nivelul tarifului asigurarii RCA  - naste multe dezbateri aprinse din perspectiva consumatorilor, asiguratorilor si evident si al ASF. Motivul principal este obligativitatea prin lege a incheierii politei RCA in Romania de catre detinatorii de autovehicule, ceea ce face ca legea cererii si a ofertei (singura care ar trebui sa stabileasca nivelul pretului intr-o economie de piata) sa nu mai conduca la o piata 'perfecta', necesitand astfel interventia autoritatii de reglementare pentru a crea cel mai adecvat mecanism ce poate sa balanseze interesele asiguratorilor cu cele ale consumatorilor.
Continuare

Mos Craciun are nevoie de noi. Il ajutam? Ho, ho, ho :)


Paul DUMITRU

Managing Partner
CRUX Insurance Broker

23 Decembrie 2015 - Polul Nord

Mos Craciun reflecta asupra anului ce trecuse - urmau 24 de ore 'de foc' pentru el:  "Lumea considera ca totul la Polul Nord merge struna, ca pe roate, dar, din pacate, nu prea este asa - se gandea Mosul. La fel ca in lumea oamenilor, pentru a fi toate cadourile gata la timp, nici nu isi imagineaza prin ce trebuie sa trec. Cele 364 de zile de pregatiri pentru 'ziua cea mare' nu sunt lipsite de riscuri".
Continuare

Despre nevoia intoarcerii asiguratorilor cu fata catre consumatori


Calin M. RANGU

Director
Directia Protectia Consumatorilor
ASF

Unii asiguratori parca sunt prinsi in propria capcana, intretinuta ani de zile de diferite probleme reale si de diferite practici, nemaivazand padurea de copaci si uscaturi. Cred ca devine o prioritate intoarcerea asiguratorilor cu fata catre consumatori. As putea folosi termenul de client, dar de multe ori beneficiarii sau consumatorii de servicii financiare nu sunt clientii directi, desi ar putea deveni.
Continuare

Dilema profitabilitatii programelor de instruire a fortei de vanzare


Elizeu FOLESCU
Senior Regional Executive
LIMRA

De multe ori apar intrebari legate de evaluarea eficacitatii si profitabilitatii programelor de instruire si dezvoltare. Adesea, aceste intrebari vin dinspre sau au legatura cu departamentele de vanzari ale companiilor in momentul in care se ia in discutie oportunitatea de a introduce un program de instruire.
Continuare

Inspectia de risc vs. managementul riscurilor


Lucian MARIN


In ultima vreme s-au tot vehiculat termini precum "inspectie de risc facuta de asigurator" si "risk management". Hai sa vedem ce este o inspectie de risc si la ce este folositoare.
Continuare

Articole:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 56]


PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM