Dictionar - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber Bucuresti
-1
1 EUR = 4.6605 RON
1 USD = 4.1120 RON


RFI

Dictionar

-A- B C D E F G I L M O P R S T U V

Asigurare - Insurance

Este atat un sistem de transfer de risc, cat si o combinatie a riscurilor.

Asigurare crescatoare (temporara) - Increasing term (temporary) insurance

aceasta polita permite acoperire maxima, flexibilitate maxima si protectie impotriva inflatiei la un cost modest; este emisa ca polita pe 5 ani, cu urmatoarele optiuni ce pot fi alese de asigurat, fara a fi necesara o dovada a starii sanatatii sale:

- optiuni de reinnoire;

- optiuni de crestere;

- optiuni de conversie.

Asigurare de grup - Group insurance

Asigurarea unui numar de persoane printr-un singur contract sau, prin acord, cu contracte individuale. De obicei, persoanele sunt angajate in cadrul aceleiasi companii sau membre ale unei anumite asociatii.

Asigurarile de supravietuire - Survivorship assurances

Aceasta forma prevede ca suma asigurata sa fie platita la decesul unei persoane( asiguratul de viata), cu conditia ca decesul sa se produca in decursul vietii unei alte persoane (a doua viata).

Asigurarile de deces

protejeaza asiguratul impotriva riscului de deces. Se cunosc diferite forme de asigurare care sa satisfaca cele mai diferite preferinte:
- asigurarea care acopera riscul de deces la orice data ar surveni acesta (asiguratul se angajeaza sa plateasca prime de asigurare toata viata);
- asigurarea de deces temporara - limiteaza plata primelor la o anumita perioada de timp (pe o durata de n ani, pana la data x, pana la iesirea la pensie etc.)

Asigurarile mixte de viata

acopera ambele riscuri intr-un singur contract: in cazul decesului asiguratului, beneficiarul asigurarii intra in posesia sumei asigurate, iar in caz de supravietuire, asiguratul incaseaza personal suma asigurata prevazuta in contract.

Asigurarile de accidente - Accident insurance

urmaresc protejarea persoanelor fizice de consecintele nefaste ale unor evenimente neprevazute care le afecteaza viata, integritatea corporala sau capacitatea de munca.

Asiguratorul - Assurer

persoana juridica (societatea de asigurari), care, in schimbul primei de asigurare incasate de la asigurati, isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele produse bunurilor asigurate pentru anumite calamitati naturale sau accidente, de a plati suma asigurata la un anumit eveniment intervenit in viata persoanelor asigurate sau de a plati o despagubire pentru prejudiciul de care asiguratul raspunde, in conditiile legii, fata de anumite persoane.

Asigurat - Assured

persoana fizica sau juridica care, in schimbul primei de asigurare platite asiguratorului, isi asigura bunurile impotriva anumitor calamitati naturale sau accidente; persoana fizica ce se asigura pentru anumite evenimente ce pot aparea in viata sa; persoana fizica sau juridica care se asigura pentru prejudiciul pe care il poate produce unor terte persoane.

Actuar - Actuary

specialist statistician care se ocupa cu aplicatii ale probabilitatilor si ale altor teorii statistice in asigurari. Activitatea actuarului cuprinde prime, investitii, rezerve, dividende si alte calculatii financiare.

Asigurarea unit-linked - Unit-linked life assurance

polita de asigurare de viata prin care o proportie specifica a primei este utilizata pentru a achizitiona asigurarea de viata, in vreme ce diferenta(partea mai mare) este investita in unituri ale unui trust autorizat care investeste in piata de actiuni sau intr-un fond sau in fonduri unitizate alese de catre asigurat; este o alternativa la o polita conventionala cu profituri.

Interviu
Sebastijan ZLEBNIK

Sebastijan ZLEBNIK

CEO
CDA40 Slovenia

Romania este o piata mai mare decat Slovenia si este de asteptat sa creasca in continuare. Suntem constienti atat de tendintele din piata, cat si de datele publicate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), care estimeaza ca segmentul asigurarilor de garantii (Clasa 15) are un nivel de polite brute subscrise de 170 de milioane de lei (aproximativ 37 de milioane de euro), fiind emise aproximativ 35.000 de polite. (2018-11-16) Continuare


PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM