1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Despre rolul pauzelor si al ...

Despre rolul pauzelor si al schimbarilor in succes

De la Charles Darwin incoace am inteles ca nu supravietuiesc speciile cele mai puternice si nici cele mai inteligente, ci cele mai rapid adaptabile. Faptul este pe cat de usor de retinut, pe atat de greu de aplicat in zilele noastre. Sa fii adaptabil si flexibil, pastrand totusi directia pe care vrei sa o urmezi si puterea de a merge pana la capat, poate fi adeseori o mare provocare.

Rolul pauzelor ...

Stiti care este pauza de care ai cea mai mare nevoie? Cea de care nici nu ti-ai dat seama ca ai asa mare nevoie.

Cam asa se intampla cu sarbatorile pascale. Esti in plin sezon de proiecte, motoarele iti sunt turate la maxim si, sincer, numai la zilele libere de sarbatori nu iti sta mintea. Te simti alegat din toate partile, timpul nu are deloc rabdare cu tine si pregatirile pentru Paste isi gasesc cu greu loc in program, dar ... vrei, nu vrei, Pastele vine. Te trezesti ca trebuie sa iei o pauza, sa respiri si abia cand trece iti dai seama ca un ragaz in care sa iti mai muti mintea si energia si spre alte lucruri - legate de suflet, de cei dragi, de tine - era necesar. Este drept, mai pierzi din demaraj si iti trebuie macar o zi pentru a reajunge la ritmul de lucru de cu o saptamana inainte, dar claritatea si calmul castigate sunt mult mai importante si, in final, esti mai productiv.

Anul acesta, pauza de Paste a coincis insa si cu o veste trista pentru cei din piata de asigurari: cea a pierderii Danei TATOMIRESCU. Cu siguranta ca oricine a cunoscut-o a fost incercat de sentimente de surprindere si de tristete. Venind in aceasta perioada de liniste, cu mai mult timp pentru ganduri personale, vestea a iscat in sufletele multora dintre noi o unda de tristete neasteptata care, inevitabil, duce spre ganduri si intrebari si apoi iar ganduri ...

Rolul schimbarilor ...

In concluzie, o certitudine a vietii, fie ca vorbim despre cea personala sau despre cea profesionala, este schimbarea. Cel mai adesea aceasta ne surprinde si trebuie sa o gestionam. Uneori este o schimbare pozitiva, alteori este una care ne pune la mari incercari. De multe ori insa este o schimbare pe care chiar noi trebuie sa decidem sa o facem si sa ne croim restul de poveste incepand de acolo.

Un exemplu este decizia de a muta in acest an FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari in a doua parte a lunii iunie. Da, in mod traditional, forumul e legat de luna mai, de simbolul macului ... si asta de 25 de ani, dar asta nu inseamna ca o schimbare ii dauneaza. Contextul actual al pietei de asigurari ne indica, evident, ca o editie in final de iunie poate fi una de mai mare succes, caci mai multe aspecte neclare acum vor fi lamurite atunci si, astfel, discutiile vor fi mai constructive.

Altfel, ar insemna fie sa il contrazici pe Darwin, fie sa nu tii "musai" sa faci parte din specia supravietuitoare, asta daca te-ai incapatana sa te opui unei schimbari asa, doar de dragul traditiei, fie amandoua.

Secretul continuitatii ...

FIAR va ajunge insa la editia cu numarul 24 si acest lucru este posibil tocmai pentru ca a primit si a integrat rapid toate schimbarile necesare de-a lungul acestui sfert de secol. Schimbari ale ...

  • componentei pietei de asigurari,
  • subiectelor de interes,
  • dorintelor si nevoilor participantilor,
  • contextului in care se desfasoara FIAR ... si lista poate continua.

In fapt, reteta succesului unui proiect care ajunge la a XXIV-a editie este tocmai schimbarea - una bine simtita si bine aplicata, lucru care o face si greu de replicat.

Si, pentru ca vorbim de continuitate, va reamintim ca se apropie si noua Campania Nationala de Educare si Siguranta Rutiera "Fii Treaz la Volan", care ajunge anul acesta la a VIII-a editie. Este un alt exemplu de reteta a succesului si continuitatii, una in care, ca la fiecare noua editie, abordam o alta tema, in functie de prioritatile momentului, schimbarea fiind, si aici, cea care ajuta campania sa creasca organic de la un an la altul.

De "Fii Treaz la Volan" este nevoie mai mult decat oricand si va invitam sa o sustineti in toate formele in care o puteti face: fie financiar, fie prin distribuirea mesajelor, fie prin promovarea ei etc.

De ce? Pentru ca in 2023 suntem pe acelasi (nedorit) loc fruntas la decesele din accidente rutiere grave si, posibil, la al patrulea mare faliment in doar 8 ani (cam de cand a inceput si campania noastra). Pentru ca tarifele RCA sa poata scadea e bine sa realizam ca trebuie sa ne asumam si colectiv, si individual, raspunderea pentru situatia rutiera in care suntem astazi.

Asadar, mergem cu totii mai departe cu mai multe proiecte si putem face asta si pentru ca stim sa imbratisam pauzele atunci cand ne sunt date si sa acceptam schimbarile atunci cand nu le (mai) putem ignora sau ocoli.