1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
25 - mult sau putin?

25 - mult sau putin?

In viata, exista varste si exista momente care trebuie marcate si merita putin ragaz pentru a fi simtite din plin si intelese.

25 de ani pot parea putini, daca va ganditi la varsta copilului vostru, pe care mereu il veti vedea copil, sau pot parea multi, daca vorbim de un proiect de cariera care a ajuns la aceasta etapa. 25 de ani pot parea o viata cand aniversezi nunta de argint sau doar inceputul ei cand te gandesti sa te casatoresti la aceasta varsta.

25 de ani implineste si Media XPRIMM! Multi? Putini? Am auzit un "wow" acolo in fata ecranului de pe care cititi acest articol?

Da, sunt 25 si pot parea multi sau putini in functie de experienta personala pe care o avem cu acest nume si tot ce are el in spate.

Pentru mine, 25 de ani de XPRIMM sunt o viata (intreaga mea viata profesionala - primul meu job si iata ca ma bucur sa fiu inca parte din echipa) si totodata parca putin. Pentru ca la 25 de ani, viata abia incepe, nu-i asa?

Sa revenim insa la mediul de business: sa fim sinceri! 25 de ani inseamna foarte mult! Cate companii romanesti cunoasteti care au 25 de ani de existenta si se reinventeaza de fiecare data cand este nevoie? 1...2...3...v-a venit macar un nume in minte?

XPRIMM este din "aceeasi generatie" cu UNSAR si cu cele mai longevive nume din piata romaneasca de asigurari. A fost aici la fiecare pas important de dezvoltare al acestei piete. A fost aici cand s-au schimbat reglementarile, cand s-au facut fuziuni, cand au aparut nume noi In piata si au disparut nume vechi. A fost aici cand a aparut sistemul de pensii private In Romania.

XPRIMM a fost aici si a facut mai mult de atat. A avut rolul lui In toate acestea, iar cei 25 de ani despre care vorbim acum, nu au fost doar ani care au trecut, ci ani care au lasat amprenta XPRIMM asupra pietelor de asigurari si pensii private.

Ca sa Intelegeti de ce acesti primi 25 de ani sunt atat de importanti si au consolidat rolul XPRIMM In domeniu, gasiti mai jos punctate cateva aspecte, aleatoriu. Pe unele probabil le stiti, pe altele le intuiti, iar la altele nici nu v-ati gandit.

In acesti 25 de ani....

  • Probabil fiecare companie de asigurari sau de brokeraj In asigurari din piata a trecut pe la XPRIMM pentru consultanta si sprijin in promovare;
  • Reprezentanti ai companiilor care au venit sa investeasca in piata romaneasca de asigurari au trecut intai pe la XPRIMM pentru a primi sfaturi si o prezentare obiectiva a pietei;
  • Piata de asigurari a beneficiat de evenimente dedicate - de la Forumuri internationale la conferinte specializate: acolo s-au spus lucrurile importante care au pus bazele pentru schimbarile ulterioare din domeniu;
  • A lansat prima Gala de Premii dedicata pietei de asigurari;
  • I-a urmat primul eveniment de premiere a brokerilor;
  • Au intrat in echipa si au fost pregatiti in "scoala XPRIMM" oameni care acum ocupa pozitii cheie in piata de asigurari si nu numai;
  • Au fost lansate primele campanii de educare si informare dedicate pietei de asigurari si de atunci s-au facut si se fac multe - cel putin 4 pe an de mai bine de 10 ani incoace
  • In urma cu 16 ani, pe 19 septembrie 2007, treceam pragul XPRIMM pentru prima data si ascultam cu ochi mari si curiosi cate face acea companie de care nu auzisem niciodata, al carei presedinte era plecat la un eveniment de golf si a carei CEO se ocupa de detaliile logistice ale programului PUMA (aveam eu sa aflu ca nu are nicio legatura cu brandul sportiv, ci cu Programul Unde Ma Asigur) si care avea un site numit 1asig.ro si care m-a primit sa invat sa fac PR, desi nu stiam nimic practic, si nici cine stie ce teorie (fiind abia in anul 2 de facultate). Tin minte si acum ca, probabil neavand ce sa ma intrebe despre mine, profesional (pentru ca si-a dat seama ca nu aveam mai nimic de spus), Adriana m-a Intrebat cu ce se ocupa mama si tata (probabil macar sa isi faca o idee de unde vin). Si de acolo a inceput totul.

Sigur, acest ultim punct putea lipsi, dar, ca orice scriitura, are nevoie de putina subiectivitate din partea autorului, iar pentru mine acest punct este probabil cel mai important din istoria XPRIMM...o istorie subiectiva.

De cand cunoasteti XPRIMM? Care este momentul din istoria lui cu cea mai mare insemnatate pentru voi?