1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Romania, pe ultimul loc Uniunea Europeana la streaming TV sau vizionare de clipuri online

Peste 65% dintre persoanele din UE au folosit servicile de streaming TV sau video online, in 2022, arata datele publicate luni, 15 aprilie a.c., de Eurostat. 

Conform statisticii, in 24 din cele 27 de tari din UE, mai mult de jumatate dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani au folosit internetul pentru a viziona emisiuni TV sau videoclipuri in streaming. Cea mai mare pondere a avut-o Finlanda, 93%, urmata de Tarile de Jos (90%) si Danemarca (89%).

La celalalt capat al clasamentului, 34% dintre cetatenii din Romania au folosit servicii de streaming TV sau videoclipuri online, 40% in Bulgaria si aproape 50% in Slovacia.

Streamingul este mai popular in randul tinerilor
In 2022, obiceiurile de streaming pe internet au dezvaluit o diferenta generationala in cadrul UE. Streamingul online a fost deosebit de popular in randul tinerilor, 86% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani si 81% dintre cei cu varsta intre 25 si 34 de ani utilizand internetul pentru a transmite in flux TV sau videoclipuri.

In schimb, pe masura ce varsta a crescut, a existat o scadere a numarului de persoane implicate in streaming online. Dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani, 52% au folosit internetul pentru streaming, in timp ce doar 33% dintre cei cu varsta intre 65 si 74 de ani au facut acelasi lucru.