1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GROUPAMA si Politia Romana lanseaza a 7-a editie a campaniei de prevenire a furturilor din locuinte

GROUPAMA Asigurari a lansat, alaturi de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), cea de-a saptea editie a campaniei anuale de prevenire a furturilor din locuinte. Plasata sub sloganul "Paza buna trece primejdia rea!", initiativa se va implementa in urmatoarele 6 luni si are ca obiectiv constientizarea masurilor pe care le poate adopta fiecare dintre noi, pentru a nu deveni victima a furturilor.

"Ideea creativa din spatele campaniei se inspira din intelepciunea mostenita din batrani. Cuplam proverbe sau zicatori cu imagini curajoase, pentru a atrage atentia asupra unor modalitati de prevenire simple, dar des ignorate de multi dintre noi. In era vitezei, a suprasaturarii informationale si a "zgomotului de fundal" care ne insoteste tot timpul, ne-am propus sa generam o reactie din partea celor care cred ca lor nu li se poate intampla `asa ceva'", a precizat asiguratorul.

"Prevenirea riscurilor este o componenta importanta a strategiei GROUPAMA Asigurari, in care se integreaza si parteneriatul nostru durabil cu Inspectoratul General al Politiei Romane. Prin campania din acest an, ne propunem sa crestem gradul de constientizare in randul publicului cu privire la modalitatile prin care oricare dintre noi poate sa isi protejeze locuinta, impiedicand infractorii sa isi duca planurile la bun sfarsit.", a declarat Georgiana MIRON, Director Marketing si Comunicare, GROUPAMA Asigurari.

"Desi situatia operativa din primele sase luni ale acestui an releva o scadere a numarului furturilor din locuinte, campania are ca premisa tocmai impactul deosebit al acestui tip de infractiune asupra climatului de siguranta a cetateanului, in special pentru victime si membrii comunitatilor in care apar frecvent astfel de fapte", a declarat comisar sef de politie Ramona DABIJA, Director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Demersul comun Politia Romana - GROUPAMA Asigurari este motivat si de rezultatele pozitive obtinute in urma campaniei de anul trecut, in cadrul careia peste 155.000 de cetateni au fost informati cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte.

Astfel, in cadrul campaniei din acest an, va avea loc o serie de activitati prin care cetatenii vor fi informati cu privire la modalitatile in care pot diminua considerabil "sansele" de reusita ale infractorilor.

Datele I.G.P.R. arata ca, in primele luni ale anului 2018, au fost sesizate 11.481 de infractiuni de furt din locuinte, cu 4% mai putin fata de perioada similara a anului 2017, majoritatea inregistrate in mediul urban.

Analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. Cele mai numeroase sunt cele comise prin efractie, dar exista si situatii cand autorii patrund in locuinta dupa obtinerea consimtamantului proprietarilor, iar apoi profita de neatentia lor, pentru a sustrage diverse bunuri sau bani.

GROUPAMA Asigurari este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata locala, cu peste 1,1 milioane de clienti individuali si peste 80.000 de companii. Valoarea totala a primelor brute subscrise de GROUPAMA Asigurari in 2017 a fost de 924 milioane de lei, fiind la un nivel asemanator cu anul precedent. In acelasi timp, profitul IFRS s-a majorat pana la 46 milioane lei, peste tinta propusa de companie si peste nivelul din 2016, de 29,9 milioane de lei. Pentru 2018 compania estimeaza o crestere de 10% a primelor brute subscrise (pe toate liniile, inclusiv RCA) si un profit de 33 milioane lei.