1asig.ro
1asig.ro

GROUPAMA Asigurari estimeaza afaceri cu 10% mai mari in 2018 si pune accent pe noile tehnologii

5 min. / 1.540 cuvinte
Valoarea totala a primelor brute subscrise de GROUPAMA Asigurari in 2017 a fost de 924 milioane de lei, fiind la un nivel asemanator cu anul precedent. Fara a lua in calcul subscrierille politelor RCA, afacerile au avansat cu 11%, au anuntat, marti, oficialii companiei intr-o conferinta de presa.

"Anul 2017 a fost pentru GROUPAMA Asigurari un an bun, un an in care rezultatele in termeni de satisfactie a clientilor au crescut, numarul de reclamatii ramanand cel mai mic din piata pentru al 5-lea an consecutiv, un an in care compania a fost recunoscuta drept Top Employer, singura din piata de asigurari din Romania, si un an in care inovatia si investitiile in dezvoltare au contribuit la succes", au transmis acestia.

Din totalul subscrierilor in 2017, contributia Asigurarilor non-viata a fost de 890 milioane lei.

In 2017, subscrierile pe segmentul asigurarilor RCA a scazut cu 27% fata de 2016, la 205 milioane de lei, a declarat Calin MATEI, Directorul General Adjunct al GROUPAMA Asigurari. Aceasta scadere s-a adatorat atat tarifelor plafonate din prima parte a anului trecut, dar si ca urmare a procesului de restructura sustinut de companie, fiind redus riscul pe segmentul transportatorilor.

Oficialul GROUPAMA Asigurari a mai precizat ca rata combinata a daunei RCA se mentine la peste 100%.

CASCO a inregistrat o crestere de 10% pana la 394 milioane lei, in timp ce subscrierile de polite Property inclusiv Agro au avansat cu 8% in 2017, la 209 milioane lei. Asigurarile de sanatate si accidente au cunoscut o crestere de 38%, pana la 32 milioane lei. Si linia Alte asigurari non-viata a avut o performanta pozitiva, in special pentru asigurarile de Transport, CMR (transport de marfuri) si de Calatorii, crescand cu 12% in 2017 fata de 2016, pana la 43 milioane lei, a mai explicat Calin MATEI.

Primele brute subscrise pe linia Asigurari de Viata au fost in 2017 cu 8% mai mari decat in anul precedent, dezvoltarea acestei linii fiind una dintre prioritatile asumate ale companiei.

Compania isi reafirma si focusul pe zona asigurarilor facultative, acolo unde raportul calitate / pret este determinant. 

In acelasi timp, profitul IFRS s-a majorat pana la 46 milioane lei, peste tinta propusa de companie si peste nivelul din 2016, de 29,9 milioane de lei.

"Groupama Asigurari a incheiat un nou an atingand obiectivele strategice asumate, ceea ce reconfirma faptul ca valorile carora le suntem fideli si care ne ghideaza activitatea  - solidaritate, proximitate, responsabilitate si performanta - reprezinta o promisiune importanta si relevanta pentru clientii nostri. Strategia noastra s-a dovedit a fi de succes, astfel ca GROUPAMA Asigurari ramane un partener de incredere care ofera servicii de calitate inalta la un pret corect si care este alaturi de clienti in momentele neprevazute, atunci cand acestia au cea mai mare nevoie, asigurandu-le continuitatea planurilor personale si profesionale", a declarat Francois COSTE, CEO, GROUPAMA Asigurari.

Obiectivele anului 2018

Pentru 2018 compania estimeaza o crestere de 10% a primelor brute subscrise (pe toate liniile, inclusiv RCA) si un profit de 33 milioane lei, a declarat Francois COSTE.

"In 2018 continuam ce am facut cu succes si pana acum. Vrem un nivel ridicat de calitate a serviciilor la un pret corect. (...) Cu acest profit continuam sa investim in servicii, in relatia cu brokerii si in angajati", a mai spus Francois COSTE.

Calin MATEI a explicat ca proiectele pentru 2018 pun accent pe inovatie si simplificare. Astfel, compania a creat un "Bord al clientilor". De asemenea, "ne uitam atent la mobilitatea viitorului. Lumea se schimba, apar tehnologii noi - masinile autonome, se vorbeste tot mai mult de car sharing. Credem si ne dorim sa fim asiguratorul mobilitatii viitorului".

In acest sens, compania are un proiect la Iasi unde asigura o serie de masini electrice in regim de car sharing, intr-un parteneriat public-privat. De asemenea, in iunie 2017, GROUPAMA a lansat un proiect pilot folosind sistemele telematice intr-o clauza atasata politelor CASCO, iar in acest an a fost extins la nivel national, urmand sa includa aceasta clauza si pentru politele RCA.

GROUPAMA Asigurari are peste 1,1 milion de clienti individuali si peste 76.000 de companii. Compania face parte dintr-un grup international de asigurari si servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, 32.600 de angajati deservind peste 13 milioane de clienti la nivel global, in 10 tari.

Asiguratorul francez GROUPAMA a raportat pentru anul 2017 un volum agregat de afaceri de 13,8 miliarde euro (in crestere cu 2,9% fata de 2016), un rezultat operational de 349 milioane euro (+80%), respectiv un profit net de 292 milioane euro.PROMO
1.773 accesari