1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Explica-mi de ce nu iti asiguri ...

Explica-mi de ce nu iti asiguri locuinta si poate chiar o sa te inteleg!

Esti printre cei 80% care nu au asigurare pentru locuinta? Explica-mi de ce si convinge-ma ca e o prostie ca eu nu am avut nicio zi casa neasigurata!

Am ajuns in punctul in care, pe cuvant, nu ii pot intelege pe cei care nu au o asigurare de locuinta. Ma abtin cat pot in viata mea privata sa intru in polemici despre utilitatea unei astfel de polite, dar se intampla uneori inevitabil. Si atunci spun, incercand sa imi retin tonul moralizator:

"Realizezi ca e obligatorie, nu?"

"Realizezi ca suntem la o terasa unde la final vei plati o masa de valoarea unei asigurari pentru un an?"

"Realizezi ca un cutremur de-ala grav ca in `77 chiar nu este exclus?"

"Realizezi ca dai 400 de EUR pe un casco, dar nu dai 100 pe o asigurare de locuinta sau macar acei 20 cat costa PAD-ul?"

Raspunsurile, le stiti cu siguranta, sau macar le puteti anticipa:

"Ai auzit tu sa fi fost cineva amendat?"

"Exact! Hai sa ne bucuram de masa asta ca nu vine acum cutremurul!"

"Lasa ca nu stie nimeni daca mai prindem noi un cutremur mare. Nu vezi ca acum e cu pandemii si razboaie?"

"Pai cu masina merg in fiecare zi. Stii cati nebuni sunt pe strada? Riscul e imens."

Campania Luna Asigurarilor de Locuinte (pe care o stiti din fiecare luna octombrie de 7 ani incoace) tocmai despre asta vorbeste: despre toate acele riscuri pe care le ignori cu mare succes si care sunt atat de aproape de pielea ta sau de....zidurile tale.

Divulg acum o frantura din ceea ce vi s-a pregatit in campania Luna Asigurarilor de Locuinte: un film (sau mai multe, veti vedea) care sa va faca sa va uitati altfel la casa voastra.

Uita-te la geamul tau si gandeste-te cum influenteaza etajul la care locuiesti riscurile la care esti expus. Parterul...riscul de furt. Etajele de mijloc...riscul de inundatie...

Intra in casa si uita-te in jur:

Bucatarie - ai uitat vreodata ceva pe foc? Sincer! Ai electrocasnice pe care le lasi sa functioneze cand tu nu esti acasa ? (masina de paine, CrockPot, masina de spalat vase)...

Iata cate riscuri de incendiu!

Sufrageria/Living - Lasi perdelele trase cand pleci de acasa.

Stii ca asta poate fi invitatie pentru hoti?

Lasi electronicele in priza cand pleci in vacanta?

Stii ca poate fi risc de incendiu?

Baia - Cand ai verificat ultima oara starea instalatiei de apa? Dar vecinii? Stii cat esti de expus la inundatie?

Dormitorul - Da, e dragut sa folosesti lumanari parfumate si betisoare. Nu vrei sa iti imaginezi cum un moment de relaxare in care faci exercitii de mindfulness se transforma intr-un cosmar de incendiu.

In ce camera calci? Ai uitat vreodata fierul de calcat in priza? Dar mama ta? Sau bunica... Ti-a crescut putin pulsul gandindu-te la asta?

Ca tot vorbim despre cei din jur: ce vecini ai? Ai incredere ca nu este niciunul suficient de neindemanatic sau uituc incat sa inunde sau sa dea foc intregii cladiri?

Hai sa continuam. Stai la casa? E din ce in ce mai distractiv sa te vad cum incerci sa imi explici de ce nu ai asigurare.

Cat costa casa asta? Da, in bani. Dar nu numai. Si in vise, si in amintiri si in tot ce ai tu si familia ta in acest moment?

Acum spune-mi cat de sigur esti ca instalatia ta electrica sau conductele de apa sunt in perfecta stare si nu exista niciun risc sa te trezesti cu toata investitia ta naruita.

As putea continua. Mult. Asta pentru ca m-am gandit la toate astea cand am decis ca nu merita sa NU imi fac asigurare.

Daca tu nu esti convins, explica-mi de ce si daca nu iti pot demonta argumentele, promit sa te inteleg.