1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Pasiune pe patru roti. ...

VIDEO: Pasiune pe patru roti. Despre cum sa fii campion de raliuri la 16 ani

Pe Philip Andriescu l-am cunoscut in trafic. Desi are 16 ani, conduce o masina adaptata varstei lui si, desi ai spune ca este prea tanar pentru a fi sofer, stie mai multe despre autovehicule si siguranta in trafic decat multi dintre soferii experimentati. A dus pasiunea la un alt nivel, astfel ca la 13 ani s-a urcat intr-o masina de curse, iar la finalul cursei si pe podium. Trei ani mai tarziu are peste 15 curse, majoritatea dintre ele in primele trei pozitii. Despre toate acestea ne-a povestit Philip ANDRIESCU, pilot de raliuri, intr-un interviu pentru XPRIMM.


"Circuitul este foarte diferit de sofatul in trafic. Trebuie sa fii atent in ambele cazuri, insa, din punctul meu de vedere, in trafic este mult mai periculos, chiar daca de cele mai multe ori nu pare, mai ales cu o masina atat de mica cum este a mea. Pe de alta parte, la circurit, viteza si adrenalina sunt mult mai mari, insa acolo este locul unde trebuie sa ne descarcam nervii si emotiile, nu pe sosele", a precizat Philip ANDRIESCU.

Ce sfaturi ai pentru tinerii care se pregatesc sa isi ia permisul?

"In primul rand trebuie sa fie foarte precauti, sa invete extrem de bine la scoala de soferi, in special regulile de circulatie, dar si sa conduca preventiv. De asemenea, este foarte important sa nu plece niciodata obositi la drum, sa nu faca depasiri neregulamentare si sa nu conduca cu viteza", a raspuns Philip.

In privinta condusului pe circuit, Philip spune ca prima oara s-a urcat la volanul unei masini de curse la 13 ani. Pe aduci avea un Audi TT adaptat pentru curse, iar acum conduce un Ford dotat din fabrica cu modificari pentru circuit.

"Masina pe care o conduc acum este una adaptata din fabrica pentru mersul pe circuit. Are 180 cp, si este foarte diferita de o masina de strada. Are un rollcage care asigura masina in situatii de rasturnare spre exemplu, centuri, scaune, suspensii, motorul modificat, frane. Este diferita din punct de vedere tehnic, mai rezistenta fata de masinile pe care le-am condus pana acum", a completat el.

Cum a fost prima ta cursa?

"La prima cursa am condus Audi-ul meu TT, care nu era o masina atat de practica din punct de vedere tehnic. Era mai grea si consuma mai multe cauciucuri. Prima cursa a fost de doua ore, eu fiind singur. In majoritatea cazurilor sunt cate doi piloti, iar pentru mine, dupa o ora jumate incepuse sa fie destul de greu atat pentru mine, cat si pentru masina, dar cursa s-a terminat cu bine", a spus tanarul pilot.

"Concurez in anduranta de trei ani si am avut cam cinci etape pe an. Am cam 15 curse participate si la 90% dintre ele am luat si podiumul", a concluzionat el.

Mai multe declaratii ale lui Philip, in interviul integral de pe canalul xprimm de YouTube. Tot acolo va invitam sa dati subscribe pentru a primi notificare de fiecare data cand postam ceva nou.