1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Ce beneficii are un tanar care lucreaza in asigurari?


Despre ce beneficii are un tanar care lucreaza in asigurari, dar si despre programele de recrutare si mentinere a tinerilor au discutat Ioana STATE - Coordonator program Begin with GLOBASIG -, Dan CRISTESCU - membru in Board-ul GLOBASIG - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, la emisiunea Ora de Risc, difuzata marti de RFI Romania.

Atragerea tinerilor in companie si formarea lor ca specialisti este una din preocuparile permanente ale GLOBASIG, care incearca prin programe de recrutare sa ofere pregatire profesionala gratuita celor fara experienta, pregatire continua cu personal calificat sau cursuri pentru dezvoltare personala. Un astfel de program este si Begin with GLOBASIG, care din 1 august 2019 vine cu un concept nou.

"Venim cu un concept nou, unic in Romania, care va completa programul Begin with GLOBASIG - si anume primul Hub de asigurari din tara. Va fi un spatiu unde toti acesti noi colaboratori vor interactiona intr-un spatiu de co-working unde noi incurajam discutiile libere. Acest concept exista deja in tarile occidentale, iar noi ne propunem sa-l adaptam cerintelor tinerilor. Am observant in alte domenii ca exista o tendinta a acestora de a dori sa lucreze in astfel de spatii, iar noi vrem sa vedem cum se pliaza acest lucru in asigurari", a precizat Dan CRISTESCU.

Oficialii GLOBASIG spun ca locatia hub-ului va fi la sediul central al companiei din Bucuresti si va dispune de toate facilitatile.

"Avem un open space de 85 de metri patrati, pana la 20 de birouri si doua locuri special amenajate pentru interactiunea tinerilor din program cu clientii. Este un spatiu modular, deoarece se poate transforma cu usurinta din spatiu de birouri in sala de curs sau evenimente. Cursantii vor putea beneficia de laptop-uri, wireless, zona de relaxare, putand sa isi desfasoare acolo activitatea pana la 60 de parteneri", spune Ioana STATE.

Begin with GLOBASIG este un program de recrutare a tinerilor fara experienta in industria de intermediere in asigurari, la care s-au inscris deja 45 de persoane.

"S-au inscris peste 45 de tineri care isi doresc o cariera in asigurari. Stim ca nu este un numar mare, dar suntem increzatori ca numarul celor interesati va creste. O parte dintre ei s-a activat deja si intermediaza polite de asigurari, iar o alta parte a finalizat cursurile si urmeaza sa se inscrie la examen", a mentionat Ioana STATE.

Ce beneficii au tinerii care se alatura echipei GLOBASIG?

"In primul rand se alatura unei echipa inimoase si asta conteaza foarte mult, pentru ca suntem o mare familie. Apoi, beneficiul lor principal va fi acela ca vor invata de la cei mai vechi in domeniu, vor invata "by doing" si vor avea tot timpul suportul unui mentor. De asemenea, vor avea sustinere din partea echipei noastre si, desigur, avem si multe alte surprize pentru ei", a precizat Dan CRISTESCU.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".