1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tehnologia telematica, rol important in sprijinirea sigurantei in trafic

Industria de asigurari poate aduce un sprijin considerabil in procesul de crestere a sigurantei in trafic, sunt de parere reprezentantii GROUPAMA Asigurari, atat prin implementarea unor tehnologii noi, cat si prin sustinerea proiectelor care au ca scop educatia rutiera.

"De exemplu, noi, la GROUPAMA Asigurari, am dezvoltat cele doua clauze pentru asigurarea CASCO-Autocontrol (pentru persoane fizice) si Fleet Control (pentru persoane juridice)-ce au drept scop influentarea comportamentului in trafic al soferilor si prin reduceri de pana la 40% la pretul politei, in functie de comportamentul acestora. Astfel, tehnologia ce sta la baza acestor servicii este tehnologia telematica, ce inregistreaza date despre stilul de condus al soferilor, precum si despre trafic, rutele folosite, durata si numarul calatoriilor efectuate. In baza acestor informatii se realizeaza evaluarea comportamentului soferilor in trafic, scorul obtinut putand fi accesat de catre acestia pentru a aduce imbunatatiri stilului de condus si in final, pentru ajustarea costului politei. Principul pe care se bazeaza aceste clauze este acela ca un comportament preventiv duce la un cost al politei mai mic", au subliniat reprezentantii asiguratorului.

"De asemenea, industria de asigurari poate contribui la cresterea nivelului de siguranta rutiera prin implicarea in campanii de educatie rutiera, cum este si cazul initiativei FII TREAZ LA VOLAN. GROUPAMA Asigurari sustine astfel de campanii, precum si altele, prin care ne propunem sa contribuim la informarea si educarea populatiei cu privire la principalele metode de evitare si combatere a riscurilor de diferite feluri", au adaugat acestia.

Asiguratorul a devenit deja un sustinator traditional al proiectului, sprijinind, in calitate de Partener, cele mai recente trei editii ale campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!

Intrebati cum au fost primite pana acum serviciile bazate pe tehnologia telematica lansate de GROUPAMA, reprezentantii companiei au mentionat ca acestea s-au bucurat de un interes tot mai mare de-a lungul timpului. "Oferim doua servicii bazate pe tehnologia telematica: clauzele Autocontrol si Fleet Control, atasate politei CASCO si destinate persoanelor fizice, respectiv celor juridice. De la lansarea clauzei Autocontrol, acum doi ani, cand am introdus in premiera aceasta tehnologie pe piata locala de asigurari, ne-am bucurat de un interes tot mai mare din partea clientilor fata de serviciu, ceea ce ne-a motivat sa il adaptam si extindem anul acesta si pentru persoane juridice."

"Cele doua clauze au fost primite foarte bine in piata, ceea ce, fara indoiala, se datoreaza avantajelor unice pe care aceste servicii le ofera clientilor. Clauzele ofera control asupra pretului, in functie de stilul de condus al clientilor sau soferilor lor, iar astfel ii motiveaza pe acestia sa fie precauti in trafic. Iar aceasta schimbare de atitudine la volan reprezinta un beneficiu major, pe termen lung, din care deriva alte avantaje croncrete, precum siguranta in trafic, dar si reducerea consumului de combustibil. De asemenea, produsul adresat persoanelor juridice le ajuta pe acestea sa isi monitorizeze mai eficient parcul auto, din care, din nou, deriva si alte avantaje", au adaugat acestia.

Despre FII TREAZ LA VOLAN!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS - Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.