1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurari

Institutul de Studii Financiare - ISF si specialisti din piata asigurarilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asigurari, raspunzand astfel unor cerinte legislative dar si preocuparilor celor care activeaza in piata de profil si care au preocupari constante in materia pregatirii profesionale.

Manualul abordeaza teme de actualitate, in contextul aplicarii prevederilor Directivei (UE) 2016/97 a Parlamentului European si a Consiliului privind distributia de asigurari, plasand consumatorul in centrul activitatii de distributie.

Alaturi de principiile activitatii de asigurare si/sau reasigurare, principiile juridice ale activitatii de distributie, prezentarea si tratarea principalelor clase de asigurari, sunt abordate teme de etica profesionala in domeniul distributiei si de managementul serviciilor post vanzare, toate subscriindu-se aceluiasi obiectiv: furnizarea de informatii clare, corecte si pe intelesul clientului care urmeaza sa achizitioneze produsul de asigurare corespunzator cerintelor si necesitatilor sale.

Pentru achizitia Manualului, puteti trimite comanda pe email office@isfin.ro.

Costul manualului este 84 lei (TVA inclus). Se ofera discount de 10% la achizitia de peste 50 de bucati si de 15% la comenzi mai mari de 100 de bucati.

"Prin intermediul acestui manual, Institutul de Studii Financiare (ISF) marcheaza o etapa importanta. In ultimii ani, ISF a organizat si dezvoltat concepte si metodologii, pregatindu-se pentru momentul care va urma dupa promulgarea legislatiei aferente distributiei de asigurari - Directiva IDD, a regulamentelor delegate, a ghidurilor si recomandarilor Autoritatii Europene de Asigurari si Pensii (EIOPA), a Legii 236/2018 si a normelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)", se arata in Prefata semnata de Calin RANGU, Presedinte Consiliul Director al ISF.

Conform acestuia, manualul trateaza subiectul distribuitorului/ intermediarului de asigurari care va avea un rol esential in a fi persoana care sa ii ofere clientului cea mai buna solutie de asigurare in protejarea bunastarii financiare proprii, a familiei sau a afacerii sale. Noul intermediar, comparat cu brokerul din trecut, trece de la procesul de vanzare a unei polite, la cel de consilier al clientului in problematica managementului riscurilor personale, riscuri care pot avea un impact financiar major. Si in trecut multi specialisti ai pietei actionau astfel, in prezent, definitivandu-se aceasta abordare ca o regula, ca un standard profesional.

"Continutul manualului trebuie plasat in contextul rigorilor unui proces modern de formare profesionala, trecerea de la insusirea si examinarea de cunostinte, care sunt foarte importante, la evaluarea de aptitudini si competente care sunt esentiale", mai spune Calin RANGU in Prefata, care noteaza ca manualul va fi un reper in dezvoltarea profesionala a celor care aleg aceasta meserie.