1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Noua Organigrama a ASF

Noua Organigrama a ASF

Noile modificari aduse Regulamentului A.S.F. privind organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara au fost publicate in Monitorul Oficial, ocazie cu care a fost facuta publica si noua Organigrama, in care este mentionat si noul Presedinte, Nicu MARCU.

Potrivit noilor modificari, Presedintele are in subordinea sa directa urmatoarele structuri:
1. Cabinet presedinte;
2. Serviciul control intern, integritate si protectia informatiilor;
3. Serviciul conformitate si prevenirea spalarii banilor;
4. Directia strategie si stabilitate financiara;
5. Directia operatiuni si IT;
6. Directia resurse umane;
7. Directia de comunicare si relatii interinstitutionale;
8. Structura de securitate constituita la nivelul A.S.F.;
9. Comisia permanenta pentru protectia datelor cu caracter personal;
10. Serviciul de management operational si protectia datelor cu caracter personal. (modificat prin Regulamentul A.S.F. nr. 21/2020)

Pentru coordonarea si monitorizarea elaborarii si consolidarii strategiei de securitate si a cadrului procedural intern in domeniul organizarii securitatii si al protectiei informatiilor clasificate, in subordinea presedintelui functioneaza Structura de securitate a A.S.F. (modificat prin Regulamentul A.S.F. nr. 21/2020)

A.S.F. asigura cadrul adecvat necesar supravegherii si functionarii eficiente a pietelor financiare din sectorul instrumentelor si investitiilor financiare, asigurari-reasigurari si sectorul sistemului de pensii private. Misiunea A.S.F. are ca repere esentiale protejarea intereselor si drepturilor consumatorilor produselor financiare specifice pietelor nebancare, dezvoltarea acestor piete, asigurarea transparentei si a stabilitatii lor sistemice, precum si cresterea gradului de incredere si a nivelului de educatie financiara a populatiei.

Conducerea A.S.F. este asigurata de Consiliul A.S.F. format din membri executivi si neexecutivi, conform O.U.G. nr. 93/2012. Membrii executivi ai Consiliului A.S.F. sunt presedintele, prim-vicepresedintele si vicepresedintii cu atributii specifice corespunzatoare unuia dintre cele 3 sectoare de supraveghere financiara.

Structura organizatorica a A.S.F. cuprinde:
1. Consiliul A.S.F.;
2. sectoare specifice domeniilor de activitate;
3. directii;
4. servicii.

Consiliul A.S.F. este format din 9 membri, dintre care un presedinte, un primvicepresedinte si 3 vicepresedinti, care sunt membri executivi, si 4 membri neexecutivi. Membrii Consiliului A.S.F. sunt numiti de Parlament, pentru un mandat de 5 ani, in conditiile O.U.G nr. 93/2012.

Noua Organigrama ASF: (click pentru marire)