1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Incendiu cu 13 morti la un club din Spania. Localul avea ordin de inchidere din 2022

Un incendiu violent a izbucnit duminica dimineata intr-o discoteca din sud-estul Spaniei, la Murcia, in urma caruia au murit 13 persoane si multe alte persoane au fost ranite. La cateva zile de la tragedie, autoritatile au anuntat ca discoteca era vizata de un ordin administrativ de inchidere, din ianuarie 2022, insa nu a fost aplicat, anunta presa internationala.

Potrivit CNN, neaplicarea ordinului de inchidere starneste intrebari despre motivul pentru care locatia nu a fost incisa.

Cazul clubului de noapte este similar celui de la Crevedia, unde o explozie a unuei statii GPL care functiona ilegal a ucis 2 persoane si a ranit alte 56. Intrucat nu era autorizata, statia nu era nici asigurata, astfel ca, nici discoteca din Murcia nu putea avea o polita de asigurare valida la momentul tragediei.

Potrivit viceprimarului din Murcia, Antonio NAVARRO, primaria a dispus incetarea activitatii clubului de noapte in prima luna a anului 2022, iar ulterior, in octombrie a dispus aplicarea deciziei, ceea ce ar fi trebuit sa conduca la inchiderea localului.

"Singura responsabila pentru acest lucru este compania, care, in ciuda comunicarilor de inchidere (clubul de noapte), nu i-a acordat atentie", a spus NAVARRO.

Incendiul de la clubul de noapte Fonda Milagrosa care s-a extins la teatrul invecinat a ucis cel putin 13 persoane, acesta fiind declarat de catre autoritati cel mai mortal incendiu de club de noapte din Spania din ultimii 33 de ani, aminteste CNN.

Clubul de noapte Teatre s-a deschis cu licenta in 2008. In 2019, oficialii orasului au primit o solicitare de a imparti clubul de noapte in doua locatii separate, pentru a crea La Fonda alaturi, in aceeasi cladire dreptunghiulara, a spus Navarro.

Dar pana in 2022, oficialii orasului au stabilit ca modificarile pentru a crea cele doua cluburi de noapte separate necesitau un control suplimentar si o noua licenta separata pentru La Fonda.

"La Fonda nu a avut niciodata o licenta", a spus NAVARRO, adaugand ca "nu exista o limita de capacitate de multime" aprobata de oras pentru clubul de noapte.

Pompierii de la locul incendiului au spus ca exista intrebari daca La Fonda avea o iesire de urgenta, iar peretii care desparteau cele doua cluburi de noapte erau din gips-carton.