1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grupul AEGON isi schimba CEO-ul

Grupul AEGON, prezent si in Romania, anunta ca reprezentantii Consiliului de Supraveghere intentioneaza sa propuna numirea lui Lard FRIESE in functia de CEO in fata Adunarii generale anuale a actionarilor. El se va alatura companiei ca Director General, desemnat din 1 martie 2020, si va prelua functia de la Alex WYNAENDTS, in 15 mai 2020 in cadrul Adunarii generale a actionarilor.

Lard FRIESE se alatura AEGON de la NN Group, unde ocupa functia de CEO. Are aproximativ 30 de ani de experienta in industria de servicii financiare, inclusiv in cadrul AEGON din a carui echipa a facut parte in perioada 1993-2003. Numirea a fost aprobata de catre autoritatile de reglementare ale companiei si a primit aviz pozitiv din partea consiliului de lucru al AEGON.

William CONNELLY, presedintele Consiliului de Supraveghere AEGON: "Suntem incantati sa ne anuntam intentia de numire a lui Lard FRIESE in functia de CEO, dupa un proces de selectie in care am avut parte de candidati extrem de valorosi. Lard FRIESE este un lider care si-a demonstrat eficienta si care are o vasta experienta in domeniul asigurarilor, inclusiv 10 ani in cadrul echipei AEGON. De-a lungul timpului, el a condus o serie de companii si a inspirat echipe pentru a ajunge lideri de piata.

Dupa 11 ani sub conducerea lui Alex WYNAENDTS, in care compania a trecut cu succes printr-o serie de schimbari strategice si financiare, am inceput procesul de succesiune in noiembrie anul trecut. Compania este intr-o pozitie optima pentru a incepe urmatoarea etapa de dezvoltare, iar numirea lui Lard este un pas natural in construirea unei afaceri sustenabile, in plina dezvoltare si profitabila. Consiliul de Supraveghere ii este recunoscator lui Alex pentru modul in care a condus compania si isi exprima recunostinta pentru implicarea si contributia semnificativa in cadrul AEGON, pentru o perioada de mai bine de doua decenii."

Alex WYNAENDTS, CEO al AEGON: "A fost un adevarat privilegiu sa conduc AEGON in ultimii 11 ani si sa lucrez cu atat de multi colegi dedicati din intreaga lume, care au contribuit la sustinerea celor aproape 30 de milioane de clienti in crearea unui viitor financiar sigur."

Alex WYNAENDTS s-a alaturat echipei AEGON in 1997 si a fost numit, in 2003, membru in Consiliul Executiv al companiei. A devenit Director de Operatiuni in aprilie 2007, iar, un an mai tarziu, a fost numit CEO si Presedinte al Consiliului Executiv al AEGON.

Lard FRIESE, viitor CEO al AEGON: "Sunt incantat sa ma alatur echipei AEGON ca CEO, intr-un moment important pentru companie. Astept cu nerabdare sa colaborez cu echipa de management pentru a valorifica din plin oportunitatile pe care le are compania."

Alex WYNAENDTS va colabora indeaproape cu viitorul CEO, incepand cu luna martie a anului viitor, pentru a asigura o tranzitie fara probleme si va ramane in functia de consilier pana la finalul lunii septembrie 2020.

AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin divizia de pensii private si, in 2008, prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON Romania are peste 910.000 de clienti si 130 de angajati.