1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Eforturile Romaniei in domeniul educatiei financiare, recunoscute prin nominalizarea in cadrul Global Inclusion Awards 2017

Romania este nominalizata pentru premiul de tara in cadrul Global Inclusion Awards 2017, gala desfasurata de organizatia non-profit Child and Youth Finance International. Evenimentul recunoaste, la nivel international, eforturile facute in domeniul educatiei financiare si al sprijinului acordat copiilor si tinerilor in vederea unei mai bune incluziuni financiare.

Nominalizarea are la baza eforturile comune ale, Autoritatii de Supraveghere Financiare - ASF, Bancii Nationale Romane - BNR si Ministerului Educatiei Nationale in domeniul educatiei financiare.

La categoria "CYFI Country Awards" vor fi acordate cinci distinctii, fiind desemnata castigatoare cate o tara din cele cinci regiuni din intreaga lume. Alaturi de Romania mai sunt nominalizate, din regiunea Europa si Asia Centrala, si Azerbaijan, Georgia, Letonia si Rusia.

Educatia financiara reprezinta o prioritate pentru ASF, autoritatea initiand, inca de acum doi ani, demersuri educationale pentru cresterea gradului de intelegere a conceptelor, notiunilor si a mecanismelor financiare, cu scopul diminuarii excluziunii financiare si a cresterii nivelului viitor de bunastare economica. In momentul de fata, ASF deruleaza un programul destinat educatiei financiare, care se desfasoara atat in scolile din Bucuresti, cat si in alte orase din tara. Prin intermediul acestuia, copiii afla informatii importante cu privire la piata asigurarilor, piata de capital si piata pensiilor private. De asemenea, ASF se alatura si in acest an evenimentelor internationale Global Money Week (GMW, 27 martie - 2 aprilie) prin intermediul unor actiuni care au ca principal scop promovarea importantei educatiei financiare in randul copiilor si al tinerilor.

Global Inclusion Awards 2017 va avea loc la Berlin, pe 3 mai a.c., evenimentul fiind sustinut de Presedintia Germana a G20.