1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Conferinta Anuala "Metode alternative de solutionare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare" aduce in dezbatere implementarea OG 38/2015

La un an si jumatate de la adoptarea OG 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, Conferinta Anuala privind "Metodele alternative de solutionare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare" isi propune sa aduca la aceeasi masa consumatorii de servicii financiare si profesionistii din acest domeniu, pentru a impartasi din experienta anului trecut a implementarii ordonantei si de a identifica solutii de rezolvare a conflictelor prin metode alternative de catre instante.

Evenimentul va avea loc vineri 24 februarie 2017, incepand cu ora 09.00 la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Prin OG 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti se instituie cadrul legal pentru solutionarea litigiilor printr-o modalitate moderna si rapida, cu costuri minimale si in tendinta europeana. Mecanismele de implementare a acestor dispozitii au fost asigurate prin crearea unor entitati de solutionare a litigiilor(SAL Fin, CSALB).

Avand in vedere faptul ca acesta Ordonanta transpune in legislatia nationala o Directiva europeana, care are in vedere exclusiv protejarea consumatorilor, persoane fizice, se resimte nevoia de completare a situatiei existente prin gasirea de variante de solutionare alternativa a litigiilor si pentru conflictele dintre persoanele juridice si profesionistii din domeniul serviciilor financiare, care nu sunt putine.

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, ai companiilor de asigurari, de intermediere, ai institutelor financiare bancare/nonbancare, precum si ai institutelor de formare profesionala financiara, asociatiilor profesionale, dar si reprezentanti ai pietelor financiare, magistrati, avocati, membri ai comunitatii academice si reprezentanti ai entitatilor de Solutionare Alternativa a Litigiilor.

Evenimentul propune celor prezenti la dezbateri o serie de teme de interes, precum:
  • Solutionarea alternativa a litigiilor dintre persoanele fizice si profesionisti/comercianti
  • Solutionarea alternativa a litigiilor dintre persoanele juridice si profesionisti/comercianti
  • Implicatiile prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie referitor la solutionarea diferentelor prin metode alternative instantelor
  • Institutionalizarea profesiei de conciliator