1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Audatex lanseaza o aplicatie IT ...

Audatex lanseaza o aplicatie IT dedicata pietei de asigurari auto

Audatex Romania anunta lansarea unei aplicatii IT de raportare, analize si statistici pentru piata de asigurari auto din Romania, denumita Audatex BI Reporting. Produsul este unul nou si unic pe aceasta piata, fiind asteptat de mult timp de catre societatile de asigurari.

Noua aplicatie IT este utila si pentru alte companii implicate in procesarea daunelor auto: importatori, retelelor de unitati reparatoare, furnizori de piese de schimb.

"Avand o experienta de 14 ani pe piata locala, Audatex a dezvoltat aplicatia cu o interfata grafica intuitiva si usor de utilizat astel incat sa permita o gama larga de analize dinamice si filtrari ale datelor. Fiecare sectiune permite filtrarea datelor in functie de mai multe variabile: tip polita (RCA / CASCO), vechime autovehicul, perioade de timp analizata, valori devize estimative", au afirmat oficialii companiei.

Conform acestora, printre beneficiile utilizarii aplicatiei, enumeram posibilitatea analizei evolutiei in timp a informatiilor si KPI-urilor de interes, precum si analize in detaliu privind evolutia costurilor pe marcile de autovehicule.

In aplicatie sunt disponibile sectiuni care prezinta informatii privind evolutia costurilor impartite pe principalele categorii: piese inlocuite , manopera, vopsitorie.


(click pentru marire)

Produsul include deja datele pietei din primul trimestru al acestui an si va prezentam mai jos cateva informatii:
  • Pe piata RCA numarul de dosare a scazut cu 7,3% in primele trei luni ale anului 2020 fata de aceeasi perioada a anului 2019, iar dauna medie s-a majorat cu 12% in primul trimestru fata de primul trimestru din 2019. Compania a luat in considerare dosar daunele produse la autovehicule.
  • Pe piata de asigurari CASCO, numarul de dosare a scazut cu 3,6% % in primele trei luni ale anului 2020 fata de aceeasi perioada a anului 2019, iar dauna medie s-a majorat cu 11% in primul trimestru fata de primul trimestru din 2019.
  • Costul pieselor de schimb reprezinta in continuare cea mai importanta componenta din valoarea despagubirilor: 67% in cazul daunelor RCA si 71% in cazul daunelor CASCO.
Audatex precizeaza ca aplicatia va fi dezvoltata si extinsa in continuare in viitorul apropiat cu noi sectiuni privind analiza daunelor auto (ex.: piese inlocuite/reparate, evolutia costurilor materialelor de vopsitorie).