1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asiguratorii - rol esential in ...

Asiguratorii - rol esential in solutionarea provocarilor legate de schimbarile climatice

Asiguratorii europeni sunt pregatiti sa continue sa joace un rol esential in angajamentul politic al UE pentru ca Europa sa devina primul continent neutru din lume din punct de vedere climatic, pana in 2050, se arata intr-un document de pozitie publicat de Insurance Europe cu privire la propunerea Comisiei Europene in ceea ce priveste legea europeana a climei.

De asemenea, asiguratorii pot avea un rol important in finantarea tranzitiei catre neutralitate din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, eficienta utilizarii resurselor si o mai mare sustenabilitate.

"Avand in vedere importanta masurilor de prevenire si de adaptare la schimbarile climatice, industria asigurarilor va contribui in continuare la eforturile Comisiei de adaptare la schimbarile climatice nationale. Cu toate acestea, este important sa se recunoasca faptul ca fiecare stat membru UE este afectat de schimbarile climatice in mod diferit si ca, prin urmare, nu exista o solutie universala la nivel european", noteaza Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor.

Potrivit Insurance Europe, parteneriatele ample si dialogul care implica toti actorii institutionali relevanti si partile interesate sunt necesare pentru a aborda cauzele care stau la baza riscurilor si pentru a garanta o mai mare rezilienta. Acest lucru ar permite jucatorilor sa obtina o imagine mai cuprinzatoare a riscurilor si sa ia decizii eficiente in consecinta.

Cititi AICI documentul Insurance Europe.