1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA anuleaza vanzarea afacerilor catre ASTRA Asigurari

Grupul francez AXA a anuntat anularea vanzarii afacerilor sale din Romania catre ASTRA Asigurari. "Contractul de vanzare a operatiunilor de asigurari AXA Life Insurance Romania catre ASTRA Asigurari, anuntat in data de 29 noiembrie 2013, a incetat", arata compania intr-un comunicat de presa.

"AXA continua sa evalueze optiunile strategice, luand in considerare interesul clientilor si al angajatilor sai din Romania", mai explica AXA in comunicat.

Totodata compania anunta ca noul CEO al AXA Life Insurance Romania este Bruno DUFRAISSE, care o va succede pe Violeta CIUREL, recent numita CEO al operatiunilor AXA din Portugalia.

Bruno DUFRAISSE are o experienta de 35 de ani in domeniul asigurarilor, bancar si financiar, detinand pozitii de management in diferite grupuri internationale.

AXA Life Insurance Romania a inregistrat, in primele sase luni din acest an, un volum de prime brute subscrise de circa 10,8 milioane lei (2,41 milioane euro), in scadere cu 35,6% fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor financiare neauditate raportate publicatiei INSURANCE Profile.

In primul semestru din 2013, AXA Life a raportat prime brute subscrise in valoare de 16,74 milioane lei (3,81 milioane euro).

Grupul francez AXA isi anuntase retragerea de pe piata din Romania la finele anului trecut, dupa ce a vandut subsidiara locala catre ASTRA Asigurari, actualmente aflata in procedura de administrare speciala. Tranzactia primise aprobarea Consiliului Concurentei prin Decizia nr. 56 din 23 decembrie 2013

AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a achizitionat OMNIASIG Life, o companie de asigurari de viata de talie mica, detinuta in acel moment de austriecii de la VIENNA Insurance Group. Oficial, operatiunile AXA in tara noastra au fost lansate in mai 2011, prin anuntarea unor obiective ambitioase, printre care se numara patrunderea in topul primelor trei asiguratori de viata dupa volumul de new business.