1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF a aprobat noi numiri in conducerea ASIROM si UNIQA

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, in cadrul sedintei din aceasta saptamana, noi numiri in cadrul a unor companii supravegheate, printre care ASIROM VIG si UNIQA Asigurari de Viata.

Astfel, Georgiana - Nicolette POPESCU IVANCU in functia de membru al Directoratului la societatea Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group.

Anterior, Georgiana POPESCU a lucrat timp de aproximativ 17 ani in cadrul companiei GENERALI, iar in ultimii peste cinci ani a detinut functia de Director corporate (Head of Global Corporate and Commercial Romania, Corporate Risks and Reinsurance Department Director).

De asemenea, ASF a avizat-o pe Iuliana RUSEI in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea UNIQA Asigurari de Viata.

De peste patru ani, ea face parte din Directoratul companiei UNIQA Asigurari. Inainte, Iulia RUSEI a detinut mai multe functii in cadrul societatii GENERALI, timp de circa 11 ani, ultima functie fiind de membru in Board.

In cadrul sedintei de miercuri, ASF a mai autorizat:

- Numirea lui Marcel PIRCIOG pentru un nou mandat in functia de Director general la societatea ASITO Kapital;

- Numirea doamnei Monica Adriana IVAN in calitate de Director al SSIF BRK Financial Group;

- Numirea lui Iuliu Viorel NICA in calitate de membru al Consiliului de Administratie al CERTINVEST Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative;

- Modificarile aduse Actului constitutiv al societatii PRIME Insurance - Broker de Asigurare S.R.L. (nou mandat administrator, schimbarea sediului social, modificare articol);

- Modificarile aduse Actului constitutiv al societatii SAFETY Broker de Asigurare (completarea obiectului de activitate);

- Modificarea adusa Actului constitutiv al societatii BAVARIA Broker de Asigurare (cesiune de parti sociale);

- Inregistrarea in Registrul Public al A.S.F. a Fondurilor de Investitii Alternative HYB INVEST si ALPHA INVEST, administrate de SAI BROKER, care atrag resurse in mod privat si sunt destinate investitorilor profesionali;

- Modificarea Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, administrat de BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

In aceeasi sedinta, ASF a aprobat rezultatele activitatii de supraveghere din perspectiva conduitei la CITY Insurance si EUROINS - cele doua companii fiind sanctionate cu avertisment scris, iar CITY trebuie sa transmita si un plan de masuri pentru remedierea situatiilor inregistrate. In ambele cazuri s-a constatat incalcarea prevederilor art.5 alin.(9) din Norma 18/2017 privind procedura de solutionare a petitiilor.