1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF: Consumatorii nu trebuie sa se lase inselati de falsi intermediari in cazul daunelor la ASTRA

Persoanele care au un accident auto, pentru a carei constatare a daunei ar fi trebuit sa se adreseze ASTRA Asigurari, trebuie sa se adreseze in prezent Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA). Nicio alta constatare de dauna nu este valabila, pana la informarea consumatorilor in alt fel de catre FGA, atentioneaza ASF pe site-ul propriu.

"In cazul in care aveti un accident, trebuie sa completati o cerere-tip "Cererea de deschidere a dosarului de dauna" si sa contactati FGA. Reprezentantii Fondului va vor comunica detaliile programarii pentru constatari", .

"Constatarile pentru posesorii, beneficiarii sau pagubitii ASTRA sunt gratuite pentru consumatori. FGA acopera costul constatarilor care se fac de catre FGA sau de catre firme mandate de FGA. Orice alte promisiuni cu privire la intocmirea de dosare care ar fi acceptate de catre FGA sunt false daca firma nu are mandat expres din partea FGA", informeaza ASF.

Astfel, consumatorii nu trebuie sa se lase inselati de falsi intermediari, ASF recomandand ca orice caz de acest gen sa fie adus in atentia Politiei sau a ASF.