1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ANRE cumpara asigurari private de sanatate pentru angajatii din intreaga tara

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei - ANRE organizeaza o licitatie pentru a achizitiona servicii de asigurari voluntare de sanatate pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in Bucuresti si in cadrul Inspectiilor Teritoriale, pentru o perioada de 12 luni.

Valoarea estimata a contractului este cuprinsa intre 606.850 lei si 646.800 lei, potrivit anuntului publicat de ANRE pe SICAP.

In ceea ce priveste criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul, pretul ofertei (componenta financiara) va reprezenta 80% din punctaj, numarul cadrelor medicale care deservesc dispeceratul de asistenta specializat - 5%, numarul clinicilor partenere cu decontare directa - 10% si valoarea sumei anuale acoperite pentru un accident cu spitalizare interna - 5%.

Conform Caietului de Sarcini, numarul de angajati existenti este de 319 salariati (186 femei si 133 barbati), iar numarul maxim estimat de angajati este de 340 salariati.

Angajatii sunt din Bucuresti, Arad, Brasov, Constanta, Cluj Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Sibiu si Tg Mures.

"Asiguratorul va accepta in asigurare toti salariatii ANRE indiferent de starea de sanatate, afectiuni preexistente si boli cronice, fara a face evaluarea medicala la intrarea in asigurare. Asigurarea medicala va avea acoperire pentru salariatii ANRE indiferent de unitatea medicala din retea/din afara retelei si indiferent de locatia acesteia, fie ca se afla in localitatea de domiciliu, fie ca se afla in alta localitate", se precizeaza in document.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 mai 2019, ora 15:00, cand vor fi deschise ofertele.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, denumita in continuare ANRE, este autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar, finantata integral din venituri proprii, independenta decizional, organizatoric si functional, avand ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea si monitorizarea aplicarii reglementarilor obligatorii la nivel national, necesare functionarii sectorului si pietei energiei electrice, termice si a gazelor naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in 3 ani

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul anului 2018 prime brute subscrise in valoare de peste 335 milioane de lei (71,83 mil. EUR), nivel dublu comparativ cu anul 2016 si in crestere cu aproximativ 60% fata de anul 2017. Vezi AICI cat a subscris fiecare companie, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Numarul contractelor in vigoare la finalul anului 2018 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 365.872, in crestere cu 33% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul lui 2017. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (348.699, reprezentand peste 95% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

De asemenea, in 2018, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 165 milioane lei, in crestere cu peste 57% fata de anul anterior si de 2,4 ori mai mari fata de daunele achitate in 2016.