1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Supraveghetorii francezi simplifica procedurile de autorizare pentru companiile care vor sa se relocheze in Franta

Supraveghetorii pietelor financiare din Franta au anuntat ca vor simplifica si accelera procedurile de autorizare pentru companiile din Marea Britanie in cazul relocarii lor in Franta, dupa votul pentru Brexit.

Autorite de Controle Prudentiel et de Resolution (ACPR), care supravegheaza bancile si asiguratorii si Autorite des Marches Financiers (AMF), entitatea abilitata pe pietele de capital au emis o delaratie comuna prin care au specificat ca se pregatesc sa primeasca companii din Marea Britanie, in conditiile in care acestea urmaresc sa isi pastreze dreptul de libera prestare a serviciilor in interiorul UE.

"Pentru activitatile deja existente care sunt supravegheate de autoritatea competenta din tara gazda, procedurile vor fi accelerate si simplificate. Procesul va avea loc in baza documentelor deja intocmite in limba engleza si trimise autoritatilor de supraveghere din tara gazda (in acest caz, Marea Britanie)", se arata in anuntul celor doua entitati de supraveghere.

Dreptul de libera prestare a serviciilor in UE dobandit de anumite companii prin stabilirea in Marea Britanie pare ca va fi pierdut dupa iesirea sa din Uniune, conform declaratiilor recente ale mai multor inalti oficiali UE. Conform Financial Conduc Authority, entitatea de supraveghere britanica din domeniul financiar, circa 5.500 de companii locale utilizeaza in prezent dreptul de libera prestare a serviciilor. Cifra lor cumulata de afaceri se ridica la peste 9 miliarde de lire sterline.