1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SAVA Re se extinde pe piata de pensii private din Macedonia

Re/asiguratorul sloven SAVA Re a anuntat incheierea unui acord in vederea achizitionarii a 100% din actiunile NLB Nov penziski fond AD Skopje - administrator de fonduri de pensii private activ pe piata de profil din Macedonia.

Fondul de pensii NLB Nov penziski fond AD Skopje este detinut de NLB Banka AD Skopje, subsidiara din Macedonia a NLB Bank (cea mai mare banca din Slovenia).

Potrivit reprezentantilor SAVA Re, acordul de preluare a fost semnat la data de 17 martie 2017.

"Companiile membre ale Grupului NLB si cele ale Grupului SAVA Re coopereaza cu succes de cativa ani pe piata financiara din Macedonia, si o vor face si in continuare. In acest sens, reteaua de unitati ale NLB Banka AD Skopje va comercializa produsele de pensii private ale SAVA Re", au anuntat reprezentantii re/asiguratorului sloven intr-un comunicat de presa.

Totodata, acestia au adaugat ca "prin achizitia tuturor actiunilor NLB Nov penziski fond AD, SAVA Re isi atinge obiectivele strategice de dezvoltare la nivelul pietei financiare din Macedonia, consolidandu-si de asemenea, pozitia "grup major" in regiunea Balcanilor de Vest".