1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Orasul american Cleveland se asigura impotriva riscurilor generate de conventia republicanilor

Organizarea Conventiei Partidului Republican in orasul american Cleveland, eveniment in cadrul caruia se va face public numele candidatulului ce va reprezenta partidul in alegerile prezidentiale din toamna acestui an - cel mai probabil Donald TRUMP -, a determinat autoritatile locale sa incheie mai multe polite de asigurare care sa acopere eventualele pagube produse de evenimente de strada.

De altfel si republicanii au solicitat incheierea unor astfel de asigurari ca parte a intelegerii prin care Cleveland va gazdui evenimentul de 4 zile ce va incepe pe 18 iulie la Quicken Loans Arena.

Pentru pagubele de raspundere civila si proprietati suferite de terti, Cleveland a primit deja un imprumut federal de 50 de milioane de dolari din care va cumpara asigurare, deoarece a fost de acord sa organizeze un eveniment national cu conditii speciale de securitate. In ceea ce priveste pagubele provocate patrimoniului municipal sau vatamarile suferite de angajatii primariei, orasul a optat pentru auto-asigurare.

Totusi, consiliul municipal a aprobat si un buget supliementar pentru asigurarea fortelor de ordine dislocate din alte orase pentru acest eveniment, precum si pentru alte daune la proprietati. Bugetul destinat acestor asigurari fusese initial de 1,5 milioane de dolari pentru o limita de acoperire de 10 milioane, insa a fost majorat la 10 milioane, astfel incat acoperirea sa ajunga la 50 de milioane. Decizia a fost luata dupa ce AON Risk Services a efectuat un sondaj in randul a 40 de companii inainte de a emite recomandarea de a mari limita de acoperire.

Ingrijorarile autoritatilor si asiguratorilor au aparut dupa ce mai multe grupuri, atat sustinatori, dar si opozanti ai lui Donald TRUMP, si-au anuntat prezenta in oras pe durata conventiei, avand in vedere ca si in trecut au fost semnalate confruntari de strada intre cele doua tabere la evenimente electorale ale canditdatului republican.

In acelasi timp, Conventia Partidului Democrat, care o va desemna drept candidat pe Hillary CLINTON, va avea loc in Philadelphia pe 25-28 iulie, fiind considerat un eveniment cu risc mult mai scazut decat cel al republicanilor. Pana in prezent autoritatile nu au finalizat achizitia asigurarilor aferente.

Atat democratii, cat si republicanii, vor contribui la bugetul destinat asigurarilor in cele doua locatii.