1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Japonia: Tokio Marine si IBM dezvolta un program pentru modelarea riscurilor provocate de vant

Tokio Marine & Nichido Fire Insurance colaboreaza cu IBM Japan pentru a dezvolta, folosind Inteligenta Artificiala, un model de predictie a pagubelor provocate de vant. Acest model prezice nivelul daunelor (prezenta/absenta daunelor, numarul cererilor de despagubire) in zonele care se confrunta cu vanturi puternice.

Modelul foloseste atat datele acumulate de Tokio Marine in urma experientelor anterioare, cat si informatiile meteorologice ale TWC (The Weather Company), parte a grupului IBM.

In ultimii ani, mai multe dezastre naturale au provocat pierderi uriase in diverse regiuni din Japonia, iar asiguratorii trebuie sa ofere raspunsuri rapide si eficiente la aceste amenintari - de la servicii de prevenire si atenuare a dezastrelor, la aprobarea si achitarea dosarelor de dauna. In acest context, Tokio Marine si IBM Japan au efectuat experimente privind aplicarea tehnologiei predictive pentru daunele provocate de vant, in urma taifunurilor, folosind date meteorologice extrem de precise puse la dispozitie de TWC.

Rezultatele demonstreaza ca, prin intermediul acestui model, este posibila o estimare cat mai exacta a numarului de cazuri de dauna, la nivel regional, in urma unui taifun. De exemplu, arata sursa citata, in cazul unui taifun din 2018, - care a provocat pierderi semnificative -, intre numarul total de despagubiri achitate de prefectura Osaka si numarul de cereri de despagubire calculat de Inteligenta Artificiala, a existat o rata de eroare de 5% sau chiar mai putin.

Potrivit Asia Insurance Review, Tokio Marine si IBM Japan intentioneaza sa optimizeze acuratetea acestui model si, in viitorul apropiat, vor verifica, printre altele, cuantumul daunelor prevazute de acest model ce foloseste Inteligenta Artificiala. Imbunatatirea exactitatii si a versatilitatii programului care modeleaza riscul de vant puternic, folosind Inteligenta Artificiala, va face ca acest model sa vina in sprijinul tuturor asiguratorilor, pentru a-i ajuta pe acestia sa accelereze achitarea despagubirilor.