1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guy Carpenter: Piata europeana continua sa genereze rezultate puternice, in pofida conditiilor dificile

"Piata europeana continua sa obtina rezultate solide pe tot parcursul ciclului, si sa se diferentieze in cadrul peisajului global al (re)asigurarilor," a declarat Massimo Reina, CEO, Guy Carpenter, Europa, in cadrul Simpozionului de Reasigurari Baden-Baden din 23 octombrie, cu accent pe tema "Cum facem fata provocarii expunerii".

Profesionisti de top din industrie au discutat despre modul in care industria (re)asigurarilor poate furniza capacitatea necesara, gama de solutii si abilitatile necesare pentru a aborda evolutia rapida a expunerilor, asigurandu-se ca clientii pot gestiona eficient aceste provocari, chiar si in conditii extreme.

Massimo Reina a subliniat, de asemenea, in discursul sau de deschidere, performanta solida a industriei, in pofida conditiilor dificile de pe piata, si a accentuat necesitatea ca sectorul (re)asigurarilor sa lucreze in unison pentru a face fata acestui mediu provocator. "Cu toate partile industriei lucrand impreuna, putem mentine puterea relatiilor existente si gasi solutiile potrivite pentru cedenti si reasiguratori. La Guy Carpenter, suntem increzatori ca rezultate pozitive sunt realizabile in mediul actual."

Recunoscand presiunile exercitate asupra sectorului de factori macroeconomici, cum ar fi inflatia in crestere, Jean-Jacques HENCHOZ, Chairman of the Executive Board, Hannover Re, a fost clar in privinta existentei oportunitatilor pentru ca (re)asiguratorii sa isi reafirme functia esentiala. "Cererea pentru reasigurare este foarte puternica si continua sa creasca," a spus el. "Daca luam in considerare tendintele pe termen lung, schimbarile climatice reprezinta o provocare pentru industria noastra, dar creeaza si un imens potential. Daca privim pietele emergente si in special nivelurile de penetrare a asigurarilor in unele piete asiatice, schimbarile in tehnologie, modificarile demografice, urbanizarea - toate aceste evolutii genereaza oportunitati semnificative pentru industria noastra... provocarea pentru noi este sa extindem frontierele asigurabilitatii."

Ann Haugh, CEO, Axis Re, a descris multiplii factori care afecteaza in prezent piata (re)asigurarilor, inclusiv volatilitatea pe piata asigurarilor pentru catastrofe, reducerea capacitatii ILS si retro, cresterea frecventei si gravitatii evenimentelor si concurenta acerba pentru resurse umane. "Intr-o piata atat de exigenta, este imperativ ca industria noastra sa lucreze pentru a-si valorifica punctele tari," a declarat ea. "Trebuie sa ne gandim la cum putem sa ne consolidam pozitiile de leadership in pietele pe care le-am ales. Trebuie sa fim cu adevarat concentrati pe servirea clientilor nostri, mentinand in acelasi timp o politica inteligenta si disciplinata de subscriere. Trebuie sa facem rezerve cu prudenta reflectand costurile corespunzatoare ale pierderilor in modelele noastre de preturi. In final, trebuie sa continuam sa investim in resursele umane si in culturile noastre organizationale unice pentru a atrage si a retine cei mai buni oameni. La Axis Re, vedem toate aceste domenii ca fiind cruciale pentru succesul nostru pe termen lung."

In prezentarea finala a Simpozionului, Thierry Derez, CEO, Covea, a spus ca, desi organizatiile se confrunta cu numeroase obstacole, industria (re)asigurarilor trebuie sa se asigure ca ocupa o pozitie de lider in furnizarea solutiilor necesare pentru a ajuta clientii sa le depaseasca. "Situatia actuala este bogata in provocari pentru toata lumea," a declarat el, "dar responsabilitatea noastra este sa incetam sa ne plangem. Din punct de vedere financiar, cresterea ratelor dobanzilor ofera un factor de amortizare pe termen lung. Din punct de vedere tehnic, cantitatea de bunuri de asigurat creste. Din punct de vedere social, exista apetit pentru protectie". Cu toate acestea, a avertizat el, "daca industria de asigurari si reasigurari nu este capabila sa raspunda la aceasta cerere extraordinara, atunci alte industrii vor cauta sa gaseasca solutii."