1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grupul austriac Uniqa paraseste definitiv piata rusa

Cea mai recenta miscare de retragere a companiilor occidentale de pe piata rusa este cea anuntata de grupul austriac de asigurari Uniqa si Raiffeisen Bank, care isi vor vinde participatiile la Raiffeisen Life asiguratorului rus Renaissance Life, a raortat Reuters.

Uniqa detinea 75% din Raiffeisen Life, iar RBI detinea restul de 25%. "Aceasta inseamna ca ne retragem din Rusia", a declarat Wolfgang Kindl, membru al Consiliului de Administratie al Uniqa pentru Customers & Markets International.

Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea pretului de achizitie. Tranzactia este de asteptat sa se incheie in urmatoarele sase luni.

Companiile occidentale au fost de acord sa-si vanda activele rusesti sau sa le predea managerilor locali, in timp ce acestia iau masuri pentru a respecta sanctiunile legate de conflictul din Ucraina si a face fata amenintarilor de la Kremlin ca activele detinute de straini ar putea fi confiscate.

"Efectul de profit si pierdere se asteapta sa nu fie semnificativ", a comentat cercetarea Erste Group.

In primele sase luni ale anului 2023, rezultatul tehnic al Uniqa in Rusia a scazut la 5,8 milioane de euro, de la 8,5 milioane de euro (valoare ajustata cu variatia cursului de schimb) in prima jumatate a anului 2022. Profitul brut al grupului s-a cifrat la 215,9 milioane de euro, mai mult decat dublu fata de anul precedent, beneficiind de pe urma uei evolutii favorabile pe segmentul daunelor in pofida impactului inflatiei.