1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Evenimente cultural-artistice

ARTA: "Opera sub clar de... lupa" in expozitia "Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830 - 1930)"
Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei

Sambata, 9 martie, de la ora 11.00, pasionatii de arta sunt asteptati la o noua intalnire in expozitia "Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830 - 1930)", sub genericul "Opera sub clar de... lupa". De data aceasta publicului ii sunt propuse spre analiza doua sculpturi de Wladimir HEGEL (1839-1919): bustul regelui Carol I (marmura, 1891) si al reginei Elisabeta (bronz, 1891-1900). Se plateste doar biletul de intrare in expozitie (10 lei intreg, 5 lei redus) fara taxa de ghidaj obisnuita.
Detalii pe mnar.arts.ro.

PICTURA: A Wicked Dance under the Trees
Cluj-Napoca, Galeria Bazis

Pana pe 22 martie, clujenii pot vizita expozitia de pictura "A Wicked Dance under the Trees" a artistului Veres SZABOLCS. Din descrierea expozitiei: "Tematica de baza a picturilor este padurea, peisajele, casele din padure si reprezentarea figurii umane in natura. Motivele alcatuiesc o naratiune lacunara, povestind despre scene de vanatoare sau excursii la munte cu un caracter paranoid. In aceste lucrari vanatoarea nu apare ca sport aristocratic sau estetic, ci ca exercitiu "dezumanizant", activitate ce reduce atat practicantul acestui tip de agresivitate, cat si subiectul acestuia, la simpla materie."
Mai multe detalii, pe www.vinsieu.ro.

FOTOGRAFIE: "Orasul intreg"
Brasov, Muzeul de Arta din Brasov

Pana pe 17 martie 2013, Muzeul de Arta Brasov gazduieste expozitia de fotografie "Die ganze Stadt / Orasul intreg", organizata de Institutul pentru Relatii Externe Stuttgart (Institut fur Auslandsbeziehungen Stuttgart) in colaborare cu Centrul Cultural German Brasov. "Orasul intreg" face parte dintr-o serie noua de expozitii dedicate fotografiei artistice din Germania. Expozitia aduna laolalta exemple de fotografie subiectiva auctoriala care combina momente documentarice cu interpretari artistice.
Mai multe informatii, pe www.calendarevenimente.ro.

CONCERT: Blackbeers
Bucuresti, Club Puzzle

Formatia de rock-celtic Blackbeers va lansa pe 12 martie un nou produs discografic in cadrul unui concert la clubul Puzzle din Bucuresti (P-ta Victoriei). Evenimentul are loc in preajma serbarilor de ziua Irlandei - St. Patrick's Day. EP-ul ce poarta titlul de "Fairy Tale ... on Paddy's Day" a fost inregistrat in luna februarie in Bucuresti (inginer de sunet Victor Panfilov) si contine 5 piese: Whiskey In The Jar, Ride On, Maramuresana, Fairy Tale ... on Paddy's Day si The Auld Triangle.
Detalii pe www.blackbeers.ro.

BALET: Giselle
Bucuresti, Opera Nationala

Opera Nationala din Bucuresti prezinta pe data de 14 martie 2013 spectacolul GISELLE. Povestea de dragoste dintre Giselle si printul Albert trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape intreaga desfasurare a firului narativ: secventele in care cei doi tineri isi declara iubirea alterneaza cu momentele de dans si veselie ale satenilor intorsi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre printul Albert si padurarul Hans. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 19:00.
Detalii pe onb.operanb.ro.