1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cutremurul din Taiwan ar putea genera pierderi semnificative pentru industria locala de asigurari

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a avut loc marti, 3 aprilie, a.c., la 18 km sud de orasul Hualien din Taiwan, la ora locala 8 dimineata, cel ai mare din tara in ultimii 25 de ani, ar putea genera pierderi semnificative pentru industria locala de asigurari, transmite portalul Reinsurance News.

Trusturrile de presa globale au transmis imagini cu cladiri rezidentiale prabusite, cu numeroase alte cladiri rezidentiale fie afectate grav la structura de rezistenta, fie pe punctul de a se prabusi. Din cauza impactului cutremurului, mai multe vehicule au fost distruse, magazine, urmate de intreruperi de curent si pe internet pe insula.

Guvernul din Taiwan a anuntat miercuri, la inceputul dupa-amiezii, ora locala, ca 711 persoane au fost ranite in urma cutremurului si ca 77 de persoane au fost prinse in capcana, dintre care sapte au murit. 

Pe langa faptul ca au cauzat prabusirea mai multor cladiri in Hualien, socurile au fost resimtite pana in interiorul muntos al Taiwanului, care a fost zguduit de alunecari uriase de teren. Wu Chien Fu, directorul Centrului de seismologie din Taipei, a comentat: „Cutremurul este aproape de pamant si este putin adanc. Se simte peste tot Taiwanul si insulele din larg... Este cel mai puternic din ultimii 25 de ani.”

Acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit tara din septembrie 1999, cand un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a lovit Taiwan, ucigand 2.400 de oameni si distrugand sau distrugand 50.000 de cladiri, provocand pierderi asigurate de 800 de milioane de dolari.

Taiwan este situat in zona seismica Circum-Pacific, una dintre cele trei mari regiuni seismice ale lumii. Tara are niveluri relativ ridicate de penetrare a asigurarilor pentru cutremur, astfel incat acest cutremur ar putea provoca o pierdere semnificativa pentru industria locala de asigurari, cu potentialul de a fi necesar un anumit sprijin de reasigurare, puncteaza Reinsurance News.

In urma cutremurului din 1999, guvernul a infiintat Fondul de asigurare impotriva cutremurelor rezidentiale din Taiwan (TREIF), o organizatie non-profit care functioneaza ca un sistem de asigurare pentru cutremur, conceput pentru a construi un consens pentru a consolida mecanismul de asigurare pentru cutremur.

Mecanismul a fost modificat de-a lungul anilor, cea mai recenta actualizare avand loc in martie 2024, cand Autoritatea locala a revizuit „regulile de aplicare pentru mecanismul de imprastiere a riscurilor pentru asigurarea impotriva cutremurelor rezidentiale” ridicand limita de asumare a riscului a mecanismului de imprastiere a riscului de asigurare pentru cutremur rezidential la 120 de miliarde de dolari NT in vigoare de la 1 aprilie 2024, ca raspuns la cresterea sumelor cumulative ale pasivelor din ultimii ani si la tendintele viitoare de crestere prognozate.