1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cel mai mare cutremur din Maroc ...

Cel mai mare cutremur din Maroc din ultimele sase decenii. Numarul mortilor depaseste 2.100

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a lovit in weekend (vineri, 8 septembrie, a.c.) Maroc. La trei zile de la dezastru, autoritatile transmit ca numarul mortilor depaseste 2.100, alte aproape 2.500 de persoane sunt ranite, iar pagubele au avariat inclusive parti din orasul vechi Marrakech, un sit din patrimonial Mondial UNESCO, transmit mai multe publicatii international, printre care Reuters si The Hill.

Potrivit REUTERS, autoritatile inca se mobilizeaza pentru cautarea de vieti omenesti in satele indepartate, cele mai afectate fiin cele din zona muntoasa Atlas, unde multe case sunt prabusite.

Supravietuitorii se lupta sa gaseasca apa si hrana si se pregatesc sa doarma sub cerul liber pentru a treia noapte.

Conform autoritatilor, cutremurul de zilele trecute a facut cele mai multe victime, dupa cel din 1960, cand s-a estimate ca a ucis cel putin 12.000 de persoane.

Mai multe state internationale si-au aratat sprijinul fata de locuitorii Marocului care trec prin momente dificile. Tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Spania sau Qatar si-au exprimat disponibilitatea in oferirea de asistenta in cele necesare poporului marocan.

De asemenea, un alt stat care ofera asistenta este Turcia, o tara care a fost afectata si ea afectata la inceputul anului de cutremure devastatoare care au ucis peste 50.000 de oameni.

*Sursa foto: Thehill.com