1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afaceri de 3,8 miliarde euro pentru asiguratorii polonezi in T1 2017

Cea mai mare piata de asigurari din regiunea Europei Centrale si de Est - Polonia - a totalizat 15,9 miliarde zloti (3,8 miliarde euro), la finalul lunii martie a.c., arata datele trimestriale publicate de Autoritatea de Supraveghere si Reglementare a Pietei de Asigurari de la Varsovia (KNF).

Pe clase de asigurare, mai bine de 38% (1,5 miliarde euro) - au reprezentat subscrieri aferente claselor de asigurari de viata, restul de 62% (2,3 miliarde euro) - fiind subscrieri generate de companiile de asigurare active pe segmentul non-life.

Comparativ cu T1 2016, piata de asigurari din Polonia a raportat rate de crestere ale volumului de subscrieri pe ambele linii de business: +7,7% - pentru asigurarile de viata, respectiv +30% - asigurari generale.

Daca in cazul segmentului life, rata de crestere a fost puternic sustinuta de majorarea susbcrierilor pentru polite unit-linked cu peste 20%, in cazul asigurarilor generale, cresteri importante au fost raportate pentru urmatoarele clase: RCA (+49), CASCO (+21%), property (+9%), cele trei segmente mentionate anterior generand mai bine de 40% din totalul pietei.

PZU - cea mai mare companie de asigurari din Polonia, a raportat afaceri de peste 500 milioane euro pe segmentul de asigurari de viata (cota de piata de 35%), respectiv 875 milioane euro - asigurari generale (cota de piata de circa 38%).