1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Achizitia brokerului bulgar SDI Group de catre Acrisure primeste aprobarea Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei (CPC) din Bugaria a aprobat preluarea brokerului de asigurari local SDI Group de compania de brokeraj poloneza Unilink, subsidiara a holdingului American Acrisure. Tranzactia nu va afeta competita din piata de specialitate bulgara, a anuntat CPC la finele unei revizuiri aprofundate a acesteia.

Cota de piata agregata a Unilink si SDI Group in piata de asigurari generale, la nivelul anului 2022, era de 15,61%, in timp ce cota lor piata totala pentru fiecare linie de asigurari din portofoliul celor doua entitati nu depasea 40%.

Tranzactia, prin care grupul polonez va achizitiona 100% din capitalul social al SDI Group, in valoare de 196.500 de leva (100.468 EUR), are ca scop dezvoltarea afacerii Unilink, extinderea portofoliului si a personalului si consolidarea pozitiei sale pe piata distributiei de asigurari.

SDI Group a fost cel mai mare broker de asigurari din Bulgaria in 2022, cu venituri din prime de asigurare de 148,7 milioane BGN, arata datele publicate de Comisia de Supraveghere Financiara.

Acrisure a intrat in Polonia, Bulgaria, Romania, Cehia, Slovacia si Moldova prin achizitia Unilink Group, in aprilie anul trecut.