1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA ofera 10 milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre Dame, iar GROUPAMA trimite 1.300 de stejari din padurile din Normandia

Gigantul francez AXA a anuntat ca va dona 10 milioane de euro pentru lucrarile de restaurare a catedralei Notre Dame, afectata din plin de incendiul din 16 aprilie. "Angajatii si partenerii grupului AXA din Franta si din intreaga lume isi exprima tristetea si solidaritatea cu privire la incendiul de la Notre Dame. AXA, care are o lunga traditie a sprijinului filantropic pentru protejarea mostenirii culturale, va contribui la eforturile de reconstructie a catedralei Notre Dame, mobilizand suma de 10 milioane de euro pentru campania de strangere de fonduri lansata de Presedintele Frantei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Pe langa AXA, multe alte companii si-au oferit sprijinul. Banca multinationala de investitii Societe Generale ofera suma de 10 milioane de euro, aceeasi suma fiind promisa si de grupul bancar Natixis, in vreme ce Credit Agricole a oferit un sprijin financiar de 5 milioane de euro. Francois-Henri PINAULT - Chairman & CEO, Kering Group -, care detine, printre altele, si brandurile Gucci si Yves Saint Laurent, a oferit suma de 100 de milioane de euro, in vreme ce Bernard ARNAULT si familia, prin intermediul companiei LVMH, contribuie cu 200 de milioane de euro. Aceeasi suma o ofera si familia BETTENCOURT, prin intermediul companiei L'Oreal, in vreme ce Total contribuie cu 100 de milioane de euro.

Mai departe, Air-France KLM ofera zboruri gratuite pentru toti expertii care iau parte oficial in procesul de restaurare a catedralei, in vreme ce GROUPAMA a declarat, la scurt timp dupa incendiu, ca trimite 1.300 de stejari din padurile pe care le detine in Normandia, presupunand ca, printre lucrarile de restaurare, se numara si refacerea acoperisului, astfel incat acesta sa fie la fel cu cel original, din secolul al XIII-lea. De asemenea, producatorul de otel ArcelorMittal a aratat ca pune la dispozitie otelul necesar pentru procesul de restaurare, in vreme ce Ubisoft a promis un sprijin de 500.000 de euro in acest sens.

Totodata, Apple anunta, prin vocea lui Tim COOK, ca sprijina la randul ei lucrarile de restaurare, dar nu a specificat suma pe care o doneaza, in vreme ce compania Walt Disney a anuntat un sprijin financiar de 5 milioane de euro. Mai mult, University of Notre Dame a promis o donatie de 100.000 de euro, in vreme ce Comitetul Olimpic International ofera suma de 500.000 de euro, pentru a creste sansele ca lucrarile de restaurare a catedralei Notre Dame sa fie realizate in termenul de 5 ani la care spera Presedintele Frantei, Emmanuel MACRON, mai ales in conditiile in care Parisul ar trebui sa gazduiasca, peste 5 ani, Jocurile Olimpice de Vara.

In Ungaria, autoritatile din Szeged, oras cu o populatie de 160.000 de locuitori, au oferit suma de 10.000 de euro pentru restaurarea Notre Dame, in semn de recunostinta pentru ajutorul acordat de autoritatile din Paris in 1879, dupa o serie de inundatii severe care au afectat Budapesta si au ucis 160 de persoane. Donatiile gigantilor din Franta si lumea intreaga nu au descurajat donatiile individuale, iar French Heritage Foundation anunta, la doua zile dupa incendiu, ca donatiile individuale erau, pana in ziua respective, de 13,1 milioane de euro. French Heritage Floundation atrage atentia asupra posibilelor fraude si impostori, care ar incerca sa profite de generozitatea celorlalti, fie ei persoane fizice sau juridice. Nu in ultimul rand, premierul Frantei, Edouard PHILIPPE, a anuntat ca donatorii individuali vor beneficia de o extra reducere de impozit pentru donatii mai mari de 1.000 de euro.

Din Romania, compania UiPath a anuntat ca doneaza un milion de euro pentru reconstructia Notre Dame. De asemenea, Primarul general al Bucurestiului, Gabriela FIREA, a spus ca va dona 10% din salariul sau pe trei luni.