1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Mihnea TOBESCU se alatura echipei ...

Mihnea TOBESCU se alatura echipei SAFETY Broker, unde va conduce Divizia de Dezvoltare Internationala

Mihnea TOBESCU (foto), fost CEO la EUROINS Romania (8 ani) si la AIG Romania (10 ani), se alatura echipei de management a SAFETY Broker de Asigurare, preluand conducerea Diviziei de Dezvoltare Internationala.

"Mihnea este un profesionist asa cum o arata si cariera la mari corporatii - 10 ani la AIG si 8 ani la EUROINS - si suntem siguri ca alaturi de el SAFETY Broker va fi primul broker roman cu prezenta internationala", a declarat, pentru 1asig.ro, Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker.

Luna aceasta, in Adunarea Generala a Asociatilor s-a decis modificarea formei juridice a companiei SAFETY Broker din SRL in SA. Totodata, in actionariat a intrat Zenovia IAKAB, CFO-ul grupului de firme SAFETY, care a preluat 5% din actiuni.

Astfel, brokerul vrea sa atraga capital pentru a continua dezvoltarea, si are la dispozitie doua varianta, dupa cum a declarat si Viorel VASILE in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania: cotarea la Bursa sau vanzarea de actiuni catre un fond de investitii.

Conform brokerului, o data cu transformarea companiei din SRL in SA, dupa aprobarea ASF si integistrarea la Registrul Comertului), noul Consiliu de Administratie va fi format din: Viorel VASILE, Presedinte CA, Robert NITA, Vicepresedinte CA, si Cati STOICAN, membru CA.

De asemena, brokerul a anuntat ca incepand cu anul 2022, o data cu incheierea pandemiei de COVID-19, sa intre pe pietele din Bulgaria si Ungaria, tari unde are deja obtinut de la Autoritatea de Supraveghere Financiara aprobarea de a opera in regim FOS (Freedom of Services). SAFETY opereaza inca din anul 2013 si pe piata din Republica Moldova, printr-o compania distincta - SAFETY Broker Moldova.

Compania SAFETY Broker este prezenta in piata de brokeraj din anul 2005, fiind cel mai mare Broker de asigurare independent cu capital privat ce opereaza in Romania si Republica Moldova si care dispune in prezent de una dintre cele mai dezvoltate retele teritoriale de sucursale si agentii la nivel national. SAFETY Broker detine o cota de piata de 7,37% si a intermediat in anul 2020 prime de asigurare in valoare de 119 milioane de euro, cu 9,79 % mai mult decat in 2019, fiind de 8 ani lider al pietei de brokeraj din Romania si primul Broker din Romania avizat de catre ASF pentru a deveni creator de produse.