1asig.ro
1asig.ro
SAFETY Brokeri: Afaceri mai mari ...

SAFETY Brokeri: Afaceri mai mari cu peste 20% in T1 2021. Brokerul se transforma in societate pe actiuni

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de brokeraj in asigurari SAFETY Broker a intermediat, in primul trimestru din 2021, prime de asigurare in valoare de 163,63 milioane de lei, inregistrand o crestere de 20,56% fata de perioada similara a anului 2020.

PROMO


Din totalul subscrierilor realizate in trimestrul I, cele mai mari cresteri le-au avut urmatoarele tipuri de asigurari:
  • Asigurari de Garantii - 143,47%,
  • Asigurari de Viata si Sanatate - 31,58%,
  • Asigurari de Locuinte - 22,41%
  • Asigurari CASCO - 18,29%
Politele RCA au inregistrat o crestere de 19,3%, comparativ cu trimestrul I 2020.

"SAFETY Broker isi consolideaza astfel, inca o data, pozitia de cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce opereaza in Romania", au transmis oficialii companiei.

SAFETY Broker se transforma in societate pe actiuni si coopteaza in actionariat CFO-ul companiei

Adunarea Generala a Asociatilor din data de 10 mai 2021 a decis modificarea formei juridice a companiei SAFETY Broker din "Societate cu Raspundere Limitata" (SRL) in "Societate Pe Actiuni" (SA), precum si cooptarea in actionariat a doamnei Zenovia IAKAB, CFO-ul grupului de firme SAFETY.

Zenovia IAKAB este angajata a SAFETY Broker inca de la infiintarea companiei si preia 5% din actiunile detinute anterior de actionarul majoritar SAFETY Credit SRL.

Astfel, noua structura a actionariatului SAFETY Broker, dupa obtinerea avizului ASF si indeplinirea formalitatilor de inregistrare in Registrul Comertului, va fi urmatoarea:
SAFETY Credit - 80%, Robert NITA - 15%, Zenovia IAKAB - 5%.

"Ne propunem sa pastram acelasi entuziasm pe care l-am avut acum 16 ani, cand am dat start acestui business, iar prin intermediul aplicatiei mySafety si impreuna cu partenerul nostru tehnologic - Life is Hard, sa continuam procesul de digitalizare al vanzarilor. Incepand cu luna iunie, alaturi de politele RCA si Travel, clientii si partenerii nostri vor putea emite si asigurari de locuinte", a declarant Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker.

"Analizam insa, ca incepand cu anul 2022, o data cu incheierea pandemiei de COVID-19, intrarea pe pietele din Bulgaria si Ungaria, tari unde avem deja obtinut de la Autoritatea de Supraveghere Financiara aprobarea de a opera in regim FOS (Freedom of Services). Noi operam inca din anul 2013 si pe piata din Republica Moldova, printr-o compania distincta - SAFETY Broker Moldova", a adaugat Viorel VASILE.

Compania SAFETY Broker este prezenta in piata de brokeraj din anul 2005, fiind cel mai mare Broker de asigurare independent cu capital privat ce opereaza in Romania si Republica Moldova si care dispune in prezent de una dintre cele mai dezvoltate retele teritoriale de sucursale si agentii la nivel national. SAFETY Broker detine o cota de piata de 7,37% si a intermediat in anul 2020 prime de asigurare in valoare de 119 milioane de euro, cu 9,79 % mai mult decat in 2019, fiind de 8 ani lider al pietei de brokeraj din Romania si primul Broker din Romania avizat de catre ASF pentru a deveni creator de produse.

1.963 accesari