1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
#StamAcasa, dar continuam

VIDEO: Ora de Risc: Strategii inteligente post-criza pentru asigurari

Despre digitalizare si strategii inteligente post-criza pentru piata de asigurari, optimizarea proceselor dintr-o companie, dar si despre rolul consultantei IT si digital marketing au discutat Alin NITA - General Manager, FivePlus Solutions -, Aurelian IUSCU - Managing Partner BFS, Business Future Solutions - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cea mai recenta Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

Antonio SOUVANNASOUCK: Facem eforturi ca timpul de raspuns catre clienti sa fie cat mai scurt

"Desi majoritatea colegilor lucreaza de acasa in aceasta perioada, am organizat cateva echipe de 2 persoane care vin la birou alternativ si raspund tuturor solicitarilor clientilor", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Antonio K. SOUVANNASOUCK, Managing Partner, ASIGEST Broker.

VIDEO: UNSAR - Lucram la o analiza sociologica dedicata ce va arata cum schimba criza perceptia romanilor despre riscuri

Piata de asigurari este nevoita sa se adapteze pentru a face fata acestei perioade. Despre masurile luate la nivel de industrie, precum si despre initiativele asiguratorilor de a ajuta societatea am aflat mai multe de la UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare Reasigurare din Romania, o asociatie care a comunicat constant pe aceasta tema in ultimele saptamani. Invitat la editia speciala a emisiunii "#StamAcasa, dar continuam", Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR, ne-a vorbit mai mult despre ce inseamna aceasta criza pentru industria de asigurari, nu doar in Romania, ci chiar in plan european si international.

VIDEO: Ora de Risc: Beneficiile mai putin vizibile ale COVID-19 si asigurarile

Care sunt beneficiile mai putin vizibile ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) pentru piata de asigurari din Romania, de ce este important risk managementul si un business community plan atat pentru IMM-uri, cat si pentru companiile mari, dar si despre relatia dintre asigurat, broker si asigurator, ne-a povestit Paul LAZIA, Managing Partner RMN 360? in cea mai recenta Editie Speciala Ora de Risc #DeAcasa.

GLOBASIG a luat, inca de la inceputul pandemiei, masuri pentru protectia angajatilor si desfasurarea activitatii la capacitate maxima

Chiar inainte de instituirea starii de urgenta in Romania, GLOBASIG Broker deja luase masuri pentru protectia angajatilor si desfasurarea activitatii la capacitate maxima in deplina siguranta, in conditiile raspandirii noului coronavirus, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Catalin BOICEANU, Director General Adjunct, GLOBASIG Broker.

VIDEO: Marius HERAN: 30% crestere pe segmentul retail pentru SIGNAL IDUNA in martie

Daca avem nevoie de o certitudine in aceasta perioada, aceasta este ca dupa ceea ce generic numim acum "criza COVID-19" ierarhia produselor de asigurare in preferintele romanilor este posibil sa se schimbe. Asigurarile de sanatate reprezinta o categorie de produse care primesc mai multa atentie in ultimele luni, in contextul in care sanatatea este aspectul care preocupa mai mult decat orice intreaga lume. Despre toate acestea am vorbit la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" cu Marius HERAN, Brokers Director, SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

VIDEO: Zahal LEVY, MediHelp: Nu avem de ales - trebuie sa sprijinim industria asigurarilor de sanatate

Asigurarile private de sanatate reprezinta singura solutie prin care putem sprijini sistemul medical de sanatate din Romania. "Nu avem de ales", a atras atentia Zahal LEVY, Presedinte, MediHelp International, in interviul acordat in cadrul emisiunii "#StamAcasa, dar continuam".

VIDEO: Ora de Risc: CarFix, solutia digitala antiCOVID-19 pentru eficientizarea constatarii daunelor auto

Cum ar fi ca timpul de depunere a unui dosar de dauna auto sa scada de la trei zile la doar... trei ore? Acum este posibil datorita CarFix, solutia digitala pentru eficientizarea constatarii daunelor dezvoltata de GT Motive, care reuseste sa usureze procesul de constatare cu un minimum de timp si efort din partea asiguratorilor si clientilor. Despre acestea, dar si despre efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus asupra sectorului daunelor auto, si nu numai, au discutat Sorin IACOB, Country Manager GT Motive, si Eduard FOGARASSY, Director Dezvoltare, intr-o editie speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

AEGON Romania a decis sa acopere, in mod exceptional, riscurile asociate noului coronavirus

Compania de asigurari de viata AEGON Romania a luat decizia de a nu aplica excluderea riscului pandemiei la niciunul dintre produsele din portofoliu care acopera decesul sau spitalizarea din imbolnavire, ca o masura exceptionala, pentru acest an.
Cat de importanti sunt distribuitorii de asigurari in promovarea si cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor, ce masuri ar trebui sa ia asiguratorii pentru cresterea angajamentului si satisfactiei distribuitorilor si nu numai, au discutat Cosmin TUDOR, Director Dezvoltare PAID Romania, si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

Ce pot invata angajatorii despre asigurari in pandemie - o perspectiva Aon Romania

Traversam o perioada extrem de dificila, atat la nivel social, cat si economic. Pare ca miza urmatoarelor luni este rapiditatea in adaptare, claritatea de a face alegerile potrivite si inspiratia de a anticipa viitoare evolutii. Multi experti spun ca viata nu va mai fi niciodata la fel, chiar si daca virusul dispare. Ca ne vom fi schimbat deja perceptiile despre comunitate, munca, shopping sau calatorii, ca vom fi dezvoltat o aversiune mai mare la risc si ca felul in care ne uitam la viata, in general, va fi diferit. 

COVID-19: Grupurile financiare solicita amanarea obligatiilor de raportare fiscala transfrontaliera

Un grup comun al asociatiilor profesionale ale pietelor financiare - din care face parte si Insurance Europe - a trimis o scrisoare comuna catre comisarul Paolo GENTILONI din cadrul Comisiei Europene prin care solicita amanarea, pana in anul 2021, a obligatiilor de raportare fiscala transfrontaliera impuse de Directiva DAC6.

Furnizorii de servicii medicale private cer reglementarea accesului prin telemedicina si dupa starea de urgenta

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicita autoritatilor sa reglementeze accesul la servicii medicale prin telemedicina si dupa data de 15 mai, apreciind ca aceasta metoda de lucru si-a dovedit viabilitatea si ca experienta acumulata trebuie valorificata.

VIDEO: Ora de Risc: Ce risca asiguratorii in perioada COVID-19?

Despre riscurile care planeaza asupra industriei de asigurari dupa aceasta criza de pandemie de coronavirus (COVID-19), previziunile pentru perioada urmatoare, dar si despre impactul financiar asupra industriei de asigurari, au discutat Alexandra SMEDOIU, Partener Deloitte Romania si Vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

VIDEO: DARE TO CARE - proiectul prin care specialistii in consiliere emotionala isi ofera gratuit serviciile

60 de specialisti in consultanta si consiliere emotionala, cu diverse forme de pregatire, s-au reunit pentru a-si oferi serviciile pro bono in aceasta perioada grea in care multi se confrunta cu stari dificile. Ei au creat programul DARE TO CARE - www.daretocare - prin care ofera suport de luni pana vineri, de la 10.00 la 21.00. Iuliana RUSEI si Andreea MOTOC sunt doua dintre persoanele care au contribuit la demararea acestui program si au fost invitate la "#StamAcasa, dar continuam" pentru a explica pe cine si cum ajuta proiectul.