1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) s-a infiintat in 2013 ca autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independenta, autofinantata si isi exercita atributiile prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A.) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).

Autoritatea de Supraveghere Financiara este condusa de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, presedintele, prim-vicepresedintele si 3 vicepresedinti, precum si 4 membri neexecutivi. Acestia au fost numiti pentru un mandat de 5 ani, incepand cu data de 14 noiembrie 2018. 

In prezent, membrii Consiliului ASF sunt:
 

Nicu MARCU

Presedinte

In luna iunie 2020, Nicu MARCU a fost numit de catre Parlamentul Romaniei Presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Ca Presedinte al ASF, are si calitatea de membru al Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala (CNSM). Experienta profesionala include pozitii cu atributii de conducere si coordonare precum Vicepresedinte al Curtii de Conturi a Romaniei (CCR), Secretar general si Director al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). 

De asemenea, Nicu MARCU a mai detinut functiile de Presedinte al Consiliului National de Integritate, de Director general al Directiei Generale Buget-Finante si Fonduri Europene in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Domnul Nicu Marcu a condus, in calitate de Presedinte, si activitatea Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor. 

Cu o activitate didactica si de cercetare de 20 de ani in domeniul invatamantului universitar economic, Nicu MARCU a detinut pozitia de Prorector si apoi membru in Senatul Universitatii din Craiova, fiind in prezent profesor al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Director al Scolii Doctorale Economie II din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. 

Licentiat in Stiinte Economice si in Drept, Nicu MARCU este Doctor in contabilitate. Este autor si coautor al mai multor carti si articole publicate in reviste de specialitate, atat din tara cat si din strainatate.

Elena Doina DASCALU

Prim-Vicepresedinte

Elena Doina DASCALU, fost Vicepresedinte al Curtii de Conturi, a fost numita, in mai 2018, Presedinte al Consiliului de Administratie al Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrica din Romania, pe o perioada de un an.

In perioada 1980 - 1997, ea a ocupat diferite pozitii in cadrul Ministerului Finantelor Publice si in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, iar din 1997 si pana in 2001 a fost Director General - Directia Generala Legislatie Impozite Indirecte si Secretar General Adjunct-Departamentul Politica Impozitelor si Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finantelor.

Din 2001 pana in 2005, Elena Doina DASCALU a ocupat succesiv functiile de expert parlamentar si consilier parlamentar in cadrul Camerei Deputatilor - Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare, iar in perioada 2005-2008 a fost Secretar de Stat in Ministerul Finantelor Publice-Departamentul Buget.

Ea a obtinut, in 2002, diploma de doctor in economie, ASE, iar in 2005 a fost licentiata in drept - Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept si Administratie Publica, Bucuresti. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de specializare.

Gabriel GRADINESCU

Vicepresedinte - Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare

Gabriel GRADINESCU are o vechime in domeniul bancar de peste 25 de ani, unde a lucrat ca ofiter credite, auditor, director agentie, risk manager, sef serviciu recuperare, sef serviciu marketing si director sucursala.
Din februarie 2006 a ocupat functia de Branch Manager la BANCPOST, anterior fiind Risk Manager la RAIFFEISEN Bank (2003-2006). De asemenea, a ocupat mai multe functii in Banca Agricola in perioada 1992 – 2001.
El a absolvit cursurile Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si detine o Diploma absolvire in vanzari la Harvard Business Publishing, conform profilului de pe LinkedIn.

Cristian ROSU

Vicepresedinte - Sectorul Asigurari - Reasigurari

Cristian ROSU are o experienta de peste 20 de ani in domeniul financiar, activand in industria bancara si ulterior ca Director General al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Incepand cu mai 2016 a detinut functia de Director General al Fondului de Garantare a Asiguratilor. In perioada februarie 2016 – aprilie 2016 a fost Director al Directiei de Rezolutie in cadrul Fondului de Garantare a Asiguratilor.

El este licentiat in inginerie, cu specializare universitara in management si finante.

Stefan Daniel ARMEANU

Vicepresedinte - Sectorul Sistemului de Pensii Private

Daniel ARMEANU, Profesor universitar doctor la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti, a ocupat anterior, din 2014, functia de membru neexecutiv la ASF.

El a mai fost Consilier al conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara, in perioada 2013-2014, pe domeniile asigurari, pensii, piete de capital.

De asemenea, Dan ARMEANU a lucrat si ca Actuar in cadrul companiilor de asigurari ARDAF si GENERALI, in intervalul 2007 - 2013.

Acesta a devenit Doctor in specializarea Finante-Asigurari, ASE, in anul 2006. De asemnea, el are o Diploma de Master in Matematica (Universitatea Bucuresti), o Diploma de Master in Banci si Asigurari (ASE), dar si o Diploma de Master in Tehnici Actuariale (ASE). Dan ARMEANU a mai obtinut Burse de mobilitate la Universitatea Uni-Mail Geneva, Elvetia, si Universitatea din Toulouse, Franta.

Jozsef BIRTALAN

Membru neexecutiv

Joszef BIRTALAN a fost numit, in aprilie 2014, Presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), cu rang de secretar de stat, fiind eliberat din functie in noiembrie 2016. El a mai fost la conducerea acestei institutii, detinand atat functia de Vicepresedinte, cat si pe cea de Presedinte, in perioada 1999-2009.

El a mai facut parte din bordul Fondul Proprietatea, BCR si Romtelecom

Acesta este Inginer, specializarea Constructii de masini - Institutul Politehnic, Facultatea de Mecanica, Cluj-Napoca, dar si Economist, Master in stiinte de management, Universitatea de Stiinte Economice, Budapesta.

Ioan Gheorghe TARA

Membru neexecutiv

Ioan Gheorghe TARA este Profesor universitar la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Oradea din anul 2003, lucrand in aceasta institutie inca din anul 1994.

In perioada 1993-2012 el a ocupat pozitia de Director la Curtea de Conturi a Romaniei.

Ioan Gheorghe TARA are o diploma de doctor in economie, obtinuta la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

Aura Gabriela SOCOL

Membru neexecutiv

Este Profesor universitar doctor, ocupand din 2004 si pana in prezent diverse functii universitare. Totodata, Aura Gabriela SOCOL este si reprezentanta Comisiei Europene in Romania Expert, membru retea de experti Club Europa.

Aura SOCOL, a fost numita, in 2017, in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). In anul 2015, ea era Directorul de cabinet al lui Ion Giurescu, Vicepresedintele ASF - responsabil de Sectorul de Pensii Private. Ea este doctor in economie.

Ovidiu Razvan WLASSOPOL

Membru neexecutiv

Ovidiu Razvan WLASSOPOL a detinut, in perioada 2017-2018, functia de Prim-vicepresedinte al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF. El are o experienta de 10 ani in domeniul pietei de capital, fiind angajat din anul 2007 in cadrul fostei Comisii Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si ulterior in cadrul ASF, unde a ocupat pozitiile de consilier al Comisarului CNVM si de consilier al Vicepresedintelui Sectorului Instrumentelor si Investitiilor Financiare al Autoritatii.

WLASSOPOL a lucrat ca jurnalist timp de cinci ani in cadrul redactiilor Jurnalul National, Libertatea si ProTV. 

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.