1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Inca un pas spre digitalizarea. ...

Inca un pas spre digitalizarea. Inmatricularea si radierea autovehiculelor s-ar putea face online

Inmatricularea si radierea autovehiculelor s-ar putea face online conform unui proiect de ordonanta care a fost pus in consultare publica, co-initiat de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit proiectului, MAI urmeaza sa creeze o platforma dedicata in termen de 6 - 12 luni de la adoptarea actului normativ.

"Este inca un pas inainte pe care Romania il face pe drumul transformarii digitale, dupa lansarea aplicatiei ghiseul.ro si a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem sa ii oferim cetateanului o viata mai usoara, o relatie directa cu institutiile statului, servicii usor accesibile si transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. La elaborarea acestui act normativ, am colaborat excelent cu Ministerul Afacerilor Interne. Le multumesc si colegilor din Ministerul Finantelor, respectiv din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, care au facut parte din grupul de lucru, impreuna cu expertii MCID-ADR. Dupa adoptarea proiectului de Ordonanta de Urgenta, MAI va dezvolta o platforma, in termen de 6-12 luni, ceea ce va permite inmatricularea si radierea online a autovehiculelor, in prima faza pentru acele autovehicule deja inmatriculate in Romania. Un stat digitalizat este un stat mai prietenos cu cetateanul, iar digitalizarea inseamna dezvoltare si cresterea calitatii vietii pentru toti romanii", a declarat Sebastian BURDUJA, Ministrul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii.

Anul trecut au fost inmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi si peste 320.000 de masini aduse din strainatate. In viitor, se estimeaza o crestere continua a acestor cifre.