1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Work from home pentru ...

VIDEO: Work from home pentru angajati si proceduri de autoconstatare, printre masurile luate de PAID Romania in contextul COVID-19

In contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), PAID Romania a adoptat o serie de masuri, astfel incat sa-si protejeze atat angajatii, cat si asiguratii sau colaboratorii. Printre masuri se numara munca de la distanta pentru angajati, dar si posibilitatea autoconstatarii daunelor pana la o valoare de 10.000 de euro, a declarat Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania, in cadrul celei mai recente editii a rubricii #StamAcasa, dar continuam.

"Desi avem o serie de limitari in legislatia care ne guverneaza activitatea, am incercat sa luam anumite masuri astfel incat sa facilitam lucrul la distanta si sa evitam contactul fizic cat mai mult intre asigurati si persoanele care ar emite politele PAD sau care ar face constatarile pentru dosarele de dauna. Am luat aceasta decizie pentru a ajuta cat mai mult la mentinerea acestei stari de securitate si izolare intre persoane", a precizat Nicoleta RADU.

Conform oficialei PAID, Pool-ul de asigurare a instiintat recent companiile de asigurare care vand polita PAD despre posibilitatea autoconstatarii daunei de catre clienti, pana la o valoare de 10.000 de euro.

"Ieri, (n.r. 23 martie 2020) am transmis un comunicat pentru companii, prin care le-am adus la cunostinta faptul ca acceptam, incepand de astazi, (n.r. 24 martie a.c.) procedura de autoconstatare desfasurata de asigurat si inclusa in dosarul de dauna, pana la un plafon de maximum 10.000 de euro. Credem ca prin acest lucru vom facilita constatarea si, in final, instrumentarea dosarelor de dauna", a precizat Directorul General al PAID Romania.

"De asemenea, toate formularele care presupuneau semnatura asiguratului pagubit in dosarele de dauna vor fi inlocuite cu formulare ce vor putea fi transmise exclusiv online. Nu in ultimul rand, pentru ca noi avem o prevedere prin care fiecare eveniment trebuie confirmat de autoritatile locale, si dandu-ne seama ca au in aceste momente au alte prioritati, am decis ca, in situatia in care asiguratii nu pot obtine adeverintele necesare de la autoritati, sa stabilim dreptul la despagubire pe baza oricaror alte mijloace de proba", a completat reprezentanta PAID Romania.

In plus, o alta masura luata de PAID este eliminatrea semnaturilor reprezentantilor asiguratorilor, pentru facilitarea lucrului la distanta si evitarea oricarei forme de contact fizic.

"In legatura cu modul in care colaboram cu societatile, am decis, in metodologia de subscriere, ca pe o durata determinata, pana la sfarsitul acestei crize, sa eliminam semnaturile reprezentantilor asiguratorilor de pe documentele cuprinse in metodologie, astfel incat ele sa fie transmise electronic. Suntem in permanenta legatura cu asiguratorii si incercam ca impreuna sa facilitam procesul de despagubire si subscriere, dar si facilitarea lucrului la distanta si evitarea contactului fizic", a adaugat Nicoleta RADU.

Recent, in plina pandemie de coronavirus, capitala Croatiei, Zagreb, a fost zguduita de cel mai puternic cutremur din ultimii 140 de ani, provocand ranirea a cel putin 17 persoane, dar si pagube importante. In acest context, reprezentanta PAID spune ca, la un cutremur cu o magnitudine mai mare de 6 grade pe scara Richter, 80% dintre locuintele romanilor ar ramane fara niciun fel de protectie.

"Cutremurul de la Zagreb a fost unul cu o magnitudine destul de mica, dar care a provocat daune importante. Cred ca si in Bucuresti, daca s-ar intampla acum un cutremur cu magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter, lucrurile nu ar sta tocmai bine. Din fericire, in Bucuresti avem un grad de cuprindere in asigurarea obligatorie putin mai mare decat media pe tara (40% fata de 20% media nationala). Nu este insa suficient", a completat Nicoleta RADU.

"Daca acest cutremur ar veni si peste aceasta pandemie, cred ca lucrurile ar fi si mai grave. N-as vrea sa ma gandesc la un scenariu de cosmar cum ar fi acesta. Din nefericire, se poate intampla si mai rau si trebuie sa gandim astfel incat sa fim acoperiti cat mai mult", a adaugat ea.

Ce mesaj aveti pentru asigurati si partenerii din piata?

"Toti cei care activam in piata incercam in aceste zile sa facem cat de multe eforturi putem, astfel incat lucrul de acasa, pe care in majoritate cu totii l-am instituit, sa nu creeze sincope in ceea ce priveste serviciile pe care le oferim clientilor nostri. Oamenii se bazeaza pe noi in aceste momente, ei cumparandu-si asigurari tocmai pentru a fi asigurati in anumite situatii de exceptie si daca ei au probleme in aceste zile noi trebuie sa ne asiguram ca serviciile pe care le primesc sunt de cea mai buna calitate. Trebuie sa stie ca le suntem aproape", a spus reprezentanta PAID.

In privinta unui mesaj pentru partenerii din piata, Nicoleta RADU le transmite sa "fie optimisti, noi suntem printre cei care avem sansa acum de a munci, deoarece sunt zone din economie care deja au mari probleme. Sa incercam sa fim responsabili si sa facem astfel incat oamenii care se bazeaza pe noi sa simta cat mai putin ca trec printr-o perioada grea. Si, in final, sa traim cu speranta ca aceasta criza se va incheia rapid si vom putea sa ne reluam viata asa cum a fost ea inainte. Speram sa trecem cu bine peste aceste momente, sanatosi cu totii, si apoi sa putem realiza o analiza si sa tragem cele mai bune concluzii pentru viitor".

"#StamAcasa, dar continuam" este numele celei mai recente rubrici lansate de XPRIMM in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta.

Va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com