1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CNPF aproba numirea lui Mihail TIMBALIUC in functia de director general interimar al MOLDCARGO

Mihail TIMBALIUC este noul director general interimar al companiei de asigurari MOLDCARGO, pozitie aprobata de Comisia Nationala a Pietei Financiare - CNPF, in ultima intalnire a Consiliului de Administratie al Autoritatii de Supraveghere.

Astfel, CNPF a autorizat in sedinta de miercuri, 25 aprilie, a.c., aprobarea candidaturii lui Mihail TIMBALIUC in functia de director general interimar (organ executiv unipersonal) al MOLDCARGO cu eliberarea avizului corespunzator.

Oficialul MOLDCARGO face parte din echipa asiguratorului de mai multi ani, in trecut ocupand functia de Presedinte al Consiliului de administratie.

In aceeasi sedinta de consiliu, CNPF a mai decis avizarea inregistrarii de stat a modificarilor si completarilor operate in Statutul AEI "CREDITE Din Baraboi", aprobate de adunarea generala repetata a membrilor din data de 12 martie 2023.

De asemenea, pe partea de supraveghere, CNPF a decis:

Aprobarea rezultatelor controlului complex privind respectarea de catre Societatea de Investitii DAAC Invest SA a cadrului normativ aferent domeniului pietei de capital, pentru perioada de activitate 01 decembrie 2019 - 01 decembrie 2022. In acelasi timp, Consiliul de Administratie a prescris societatii respective sa se conformeze prevederilor cadrului normativ in vigoare si sa remedieze incalcarile constatate in actul de control.

Suspendarea benevola a activitatii de creditare nebancara desfasurata de OCN Credit Money SRL, pe un termen de 6 luni, conform deciziei adunarii generale extraordinare a asociatilor organizatiei din 01 martie 2023. Pe perioada suspendarii activitatii, organizatia de creditare nebancara continua sa se afle sub incidenta prevederilor Legii nr. 1/2018 cu privire la organizatiile de creditare nebancara, fiind obligata sa se conformeze cerintelor acesteia.

Retragerea licentelor AEI Cotova si AEI Izvorul Rece pentru desfasurarea activitatii asociatiilor de economii si imprumut de categoria A, urmare a depunerii benevole a acestora.