1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Dumitru BUDIANSCHI, CNPF: Protectia consumatorului ar trebui sa insemne o cultura a cooperarii intre toti actorii implicati

Incepand cu 1 iulie 2023, cand Banca Nationala a Moldovei a preluat rolul de supraveghetor al pietei asigurarilor din Moldova, rolul Comisiei Nationale a Pietelor Financiare (CNPF) se concentreaza asupra protectiei consumatorilor de servicii financiare, inclusive a consumatorlor de asigurari.

Dumitru BUDIANSCHI, Presedinte, Comisia Nationala a Pietelor Financiare (CNPF) a vorbit cu ocazia editiei 2023 a Conferintei de asigurari a Republicii Moldova, despre acest nou rol al comisiei si viziunea CNPF asupra desvoltarii acestui segment de activitate. "Conceptul de protectie a consumatorului de produse financiare este acum privit intr-un mod destul de ingust, centrat pe solutionarea petitiilor. Pare ca ne aflam pe o pozitie adversa cu furnizorii de produse financiare. Vrem sa schimbam aceasta perceptie", a spus el, explicanda ca "cele mai noi principii si practici internationale includ in sfera protectiei consumatorilor intreg lantul de productie si distributie a produselor financiare, precum si componente de educatie a consumatorilor astfel incat acestia sa faca alegeri informate". Ca atare, a subliniat Presedintele CNPF, "protectia consumatorului ar trebui, in ultima instanta, sa insemne o cultura a cooperarii intre toti actorii implicati, astfel incat drepturile consumatorilor sa fie cel mai bine respectate."

Urmariti intregul alocutiunea Presedintelui CNPF, Dumitru BUDIANSCHI, in inregistrarea video integrala a interventiei sale.