1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Constantin SCHENDRA, BNM: Ne dorim ca piata din Moldova sa fie una moderna

In deschiderea editiei 2023 a Conferintei de asigurari a Republicii Moldova, Constantin SCHENDRA, Vice Guvernator al Bancii Nationale a Moldovei a prezentat prioritatile BNM din perpectiva rolului sau, de organism de supraveghere al pietei de asigurari din Moldova.

"Obiectivul nostrum cel mai ambitios este alinierea la standardele si practicile europene. Consideram ca aceasta va conferi pietei noastre mai multa stabilitate", a spus Constantin SCHENDRA, reamintind ca incepand cu 1 iulie 2023 BNM are mandat de reglementare si supraveghere a asigurarilor.

"Vom acorda o mare importanta aspectelor legate de guvernanta, considerand ca adoptarea unor practici moderne de guvernanta va asigura transparenta si stabilitatea activitatii. Totodata, una dintre prioritatile noastre este asigurarea unei supravegheri transparente si echitabile", a mai spus el.

Cat despre evolutia pietei de asigurari, in sine, SCHENDRA a adaugat: "Ne dorim ca piata din Moldova sa fie una moderna si din punct de vedere tehnologic - incepand cu emiterea digitala a politelor, mai ales pentru segmentul RCA, si continuand cu o intreaga serie de procese si operatiuni".

Urmariti intregul alocutiunea Vice Guvernatorului BNM, Constantin SCHENDRA, in inregistrarea video integrala a interventiei sale.